Glas Javnosti

HAŠKI TRIBUNAL DA DEMANTUJE BERIŠINE NOTORNE LAŽI! Dačić najoštrije reagovao na klevetu DA SU ON I VUČIĆ BILI SASLUŠANI U HAGU

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je poslanik DPK i bivši pripadnik OVK Hisen Beriša izneo brutalnu laž da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on saslušani pred Specijalnim sudom u Hagu između 26. i 28. juna i pozvao taj sud da demantuje ove tvrdnje.

Dačić je ocenio da je reč o specijalnom propagandnom ratu Prištine protiv Srbije.

- Najnoviji primer je brutalna i bestidna laž koju je izneo poslanik Demokratske partije Kosova i bivši pripadnik OVK Hisen Beriša da smo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja saslušani pred Specijalnim sudom u Hagu u periodu između 26-og i 28-og juna o zločinima u Bosni i Hercegovini i na Kosovu I Metohiji. Koliko je to velika i bestijalna laž može da posvedoči i činjenica da je u tom periodu predsednik Vučić otvorio fabriku u Valjevu i obilaznicu oko Beograda - rekao je Dačić.


Dačić je istakao da predsednik Vučić nije bio u Hagu, nego je, kaže, tog dana 26-og juna razgovarao telefonom sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom o prevazilaženju teške situacije na Kosmetu izazvane, kako je rekao, ludilom i terorom Aljbina Kurtija nad srpskim narodom.

- Podsetiću Hisenija da nisu Vučić i Dačić u Hagu, nego njegov predsednik Hašim Tači i desetine drugih, koji su optuženi za ratne zločine nad Srbima i Albancima koji su bili protiv OVK - rekao je Dačić.

On je rekao da zahteva od Specijalnog suda u Hagu da demantuje tu laž, koja, kako kaže, ima za cilj da skrene pažnju sa terora nad srpskim narodom koji Kurti sprovodi svakodnevno, što čak i najveći podržavaoci Prištine više ne mogu da ne vide.

Poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Beriša izjavio je za albanski Juronjuz da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saslušan pred Specijalizovanim većima u Hagu, a navodno u vezi sa ratnim zločinima u Bosni i na Kosovu. Beriša je rekao da je uz Vučića saslušan i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i da se to desilo između 26. do 28. juna.

Glas javnosti/S05S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR