Glas Javnosti

HAOS U NOVOM PAZARU! Sukob porodice Zukorlić, reagovala policija

Politika
Autor: Glas javnosti

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru sinoć je došlo do incidenta zbog čega je morala da reaguje policija.

Do incidenta je došlo zbog odluke ove visokoobrazovne institucije da uvede svoje obezbeđenje što trenutno obezbeđenje koje vodi brat preminulog Muamera Zukorlića, Muhamed Zukorlić ne želi da ispoštuje.

Kako mediji prenose, osobe koje su bliske sinu bivšeg muftije, Usameu Zukorliću, pokušale su da preuzmu kontrolu nad ovom zgradom, pozivajući se na odluku Islamske zajednice u Srbiji da sve institucije, koje su pod vakufima, obezbeđuju samo pripadnici obezbeđenja koja deluju pri Islamskoj zajednici.


Predsednica Univerziteta u Novom Pauaru Elma Elfić Zurkolić izjavila je za RTV Novi Pazar da ju je vest o dešavanjima na toj visokoobrazovnoj ustanovi zatekla u Beogradu.

Ona je kazala da je primila informacije da su aktivisti Stranke pravde i pomirenja, za koje ističe da su do nedavno branili vakufe i čije delovanje je, ističe, između ostalog, bilo bazirano na odbrani vakufa, večeras došli da ”brane” univerzitet, i postavlja pitanje ”od koga?”

Elfić Zukorlič ističe da su sve odluke o angažovanju profesionalnog obezbeđenja donete od strane organa Uprave Univerziteta, te da je to prvi put da ta visokoobrazovna ustanova potpisuje ugovor o angažovanju sa profesionalnim obezbeđenjem, što navodi, ranijih godina nije bio slučaj.

Internacionalni univerzitet osnovao je pokojni Muamer Zukorlić i njime rukovodi Islamska zajednica u Srbiji koja je skoro potvrdila svoju odluku da Elma Elfić Zukorlić vodi tu visokoobrazovnu instituciju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR