Glas Javnosti

GRENEL DEMANTUJE ALBANCE: Na tviteru izričito napisao 'NIJE TAČNO'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel demantovao je danas na svom Tviter nalogu tvrdnje bivšeg ministra spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Petrita Seljimija o energetskoj diverzifikaciji ugovorenoj sporazumemom Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Seljimi je na svom Tviter nalogu napisao da je "Energetska diverzifikacija“ verovatno povezana sa tim što Kosovo uskoro dobija veliku donaciju od SAD za izgradnju gasovoda do Severne Makedonije / Grčke, donoseći ne-ruski gas bliže centralnom Balkanu. Seljimi je dodao da se o celom dogovoru pregovara sada i da se najava očekuje pre kraja godine.

Grenel je na ovo napisao "Nije tačno".

On je takođe demantovao Seljimijeve navode da su prištinski mediji preneli kako će SAD uvesti bezvizni režim za građane Srbije i Kosova 45 dana od potpisivanja sporazuma o ekonomskoj normalizaciji.

- Snažan šamar EU zbog njenog rasističkog stava prema Kosovu može tek doći iz Vašingtona i od Trampove administracije - napisao je Seljimi uz to, a Grenel je izjavu retvitovao napisavši "Opet nije tačno."

Podsetimo, specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog, posle prvog sastanka dve delegacije u SAD, kada je pred predstavnike Beograda stavljen zahtev za priznanje tzv. Kosova kao nezavisne države, takođe se oglasio na Tviteru i, komentarišući objavljenu vest o detaljima sastanka, napisao "nije tačno".

Ipak, tada nije precizirao na šta se odnosi njegovo "nije tačno" u objavi na društvenim mrežama - da je Vučiću predstavio dokument čija je jedna tačka međusobno priznanje ili da je tražio od Vučića da potpiše takav dokument.

(Glas javnosti/Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR