Glas Javnosti

Границу између Косова и Србије успоставили Вучић и Дачић

Politika
Autor: Глас јавности / Данас / Отаџбина / од 23.08.2018.

У више наврата до сада Александар Вучић је изјавио да је граница између Косова и Метохије и централне Србије успостављена 2011. године, што у преводу значи пре његовог доласка на власт.

Али по већ устаљеном обичају, председник лаже.

Трећег децембра 2012. године Срби са севера Косова започели су блокаду пута Рашка – Косовска Митровица на месту званом Јариње због намере Владе да успостави границу према јужној српској покрајини а што је било планирано за 10. децембар 2012. године. После четири дана блокаде, Влада је позвала председнике општина са севера Косова ради заједничког договора. Председнике је предводио ондашњи председник општине Зубин Поток а садашњи народни посланик и председник „Отаџбине“ Славиша Ристић. У делегацији су били председник СО Звечан Драгиша Миловић, председник СО Лепосавић Мићо Васић и председник СО Косовска Митровица Драгиша Влашковић. Закључак Владе са печатом и потписом генералног секретара у којем јасно стоји да Влада прихвата и подржава споразум о интегрисаном управљању границама између Косова и Метохије и централне Србије достављамо у прилогу.

Извор: принтскрин
У тачки 5 овог закључка Владе стоји да Влада никада неће успоставити царину између централне Србије и Косова и Метохије. После таквог закључка Владе Срби са севера Косова са председницима општина прекинули су блокаду пута. Нажалост, Влада их је преварила и успоставила је царину и сопственим средствима финансирала изградњу граничних прелаза. Закључак Владе чији је председник био Ивица Дачић а први потпредседник Александар Вучић демантује лажи председника Србије да је граница успостављена 2011. године.

Председнике општина који су бирани по законима Републике Србије, да не би поново демонстрирали, Влада је сменила. Нове изборе Скупштина Србије више није расписивала да не би угрозила државност самопроглашене републике Косово.

Глас јавности / Данас / Отаџбина / од 23.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR