Glas Javnosti

GRADONAČELNIK PREŠEVA se oglasio nakon lečenja u Nišu: Zahvalio se na BRIZI I TRUDU

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Preševa Šćirpim Arifi oglasio se na društvenim mrežama nakon lečenja od kovida 19 iz svog doma, posle dolaska iz niške bolnice.

-Bez preterivanja, mogu vam reći da sam prošao zdravstveni izazov kao nikada pre, bila je to čak borba za život ili smrt. U trenutku tišine, molim vas da se setite svih onih koji su izgubili živote u ovoj globalnoj pandemiji i da se molite za našu braću, sestre, roditelje, prijatelje koji se sada bore sa virusom korona- naveo je Arifi na svojoj Fejsbuk stranici, sa koje je javnost obavestio i kada je prebačen u Niš usled pogoršanja stanja, prenose mediji.

-Tokom prebacivanja u bolnicu izabrao sam instituciju u regionu u koju ide apsolutna većina građana Preševske doline. Imao sam savete i podršku da se prebacim u Nemačku (gde sam rođen) i u sve bolnice na Kosovu, u Albaniji i drugde. Zahvalio sam svima na brizi, jer je za mene nemoguće da budem privilegovan i odvojen od građana Preševske doline koji su hospitalizovani u ovim regionalnim bolnicama. I tako sam upoznao mnoge sunarodnike koji su se lečili u ovim bolnicama, iako imamo svoje vekovne političke zamerke prema državi u kojoj živimo-, dodao je Arifi.

Na dugačkoj listi onih kojima se zahvalio nalazi se i medicinsko osoblje niške bolnice zbog profesionalnog i humanog lečenja, kako je istakao.

-I ministru zdravlja koji mi je obećao da će se prema svim pacijentima, bez obzira na njihovu nacionalnost, postupati sa najvišom mogućom profesionalnošću-, takođe je istakao Arifi, zahvaljujući se i Domu zdravlja u Preševu, opštini i ostalim preševskim institucijama.

-Pre svega, zahvalan sam Bogu, tvorcu univerzuma, koji mi je pružio priliku da se vratim svojoj deci, roditeljima i supruzi, a takođe mu se klanjam za podsetnik da smo samo privremeno na ovom svetu, mi smo u službi svoje zemlje, društva i naroda-, jedna je od poruka.

Arifi je poruke zahvalnosti uputio albanskom predsedniku i ministru spoljnih poslova, gradonačelniku Tirane, takođe kosovskoj ministarki spoljnih poslova, ministru pravde, za kojeg je naveo da je njegov prijatelj.

Obratio se i građanima Preševa: -Izuzetno sam zabrinut zbog najnovijih dešavanja u zemlji i regionu u vezi sa krhkom situacijom i ozbiljnim izazovima sa globalnom pandemijom Covid-19. U ovom kontekstu, dozvolite mi da vas podsetim (još jednom) da je u ovoj vanrednoj situaciji potreban osećaj odgovornosti, discipline i socijalne solidarnosti. Zajedno smo prebrodili sve izazove decenija i tako sam uveren da ćemo zajedno prevladati ovu sledeću bitku-.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR