Glas Javnosti

Gradonačelnik Kraljeva poznat po lapsusu "aerodrum" prima drugu najveću platu u Srbiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić ima najveća primanja u iznosu od 1.276 evra, a gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je drugi po redu sa 1.220 evra. Pored te plate Terzić prima još 425 evra mesečno kao predavač na Visokoj ekonomskoj školi u Peći.

Interesantno je da je gradonačelniku Kraljeva Predragu Terziću dovoljan je bio samo jedan mandat na čelu grada, da u svoju imovinsku kartu upiše trosoban stan od 73 kvadrata. Tako stoji u izveštaju o imovini funkcionera Agencije za sprečavanje korupcije.


Zanimljivo je da 2016. godine kada je prvi put postao gradonačelnik Kraljeva, Terzić ništa nije imao od imovine. Tek posle dve godine prvi put je prijavio da nešto poseduje, a reč je o automobilu. Odmah na početku drugog mandata, u septembru 2020. godine, u imovinskoj karti gradonačelnika Kraljeva pojavio se i trosoban stan od 73 kvadratna

metra. U najnovijoj imovinskoj karti, automobila više nema, ali se pojavila garaža od 12 kvadrata.

Još zanimljivije je da je taj stan Terzić kupio, i da je on vlasnik 100 odsto.

Postavlja se pitanje kako je moguće da se uštedi od gradonačelničke plate koja je tada iznosila 950 evra, i da se za četiri godine kupi stan čija tržišna vrednost u to vreme nije bila ispod 60.000 evra.

Da je svaki dinar od plate sačuvao u zadnje četiri godine, Terzić nije mogao da sakupi više od 44.000 evra. Ali, s obzirom da nije relano da ne trošite svoju platu, postavlja se veliko pitanje na koji način je kupljen stan.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR