Glas Javnosti

GRADONAČELNIK KRAGUJEVCA POKUŠAO DA OPRAVDA SKANDALOZNU IZJAVU: 'Šest puta sam razmislio da li da upotrebim tu reč'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Korona se širi velikom brzinom i narodu je očigledno potrebno naređenje i motka, da bi poštovao pravila, poručio je gradonačelnik Kragujevca juče. Šest puta sam razmislio da li da upotrebim tu reč, naravno figurativno, jer sam hteo da pošaljem pravu poruku, pravda se Radomir Nikolić.

-Oni koji su zlonamerni tumačiće da sam ja idiot koji hoće da tuče narod po ulicama. Glavna vest je bila što sam ja upotrebio reč motka, a ne to što Kragujevac uvodi vanrednu situaciju- rekao je Radomir Nikolić jutros u emisiji.

Kragujevac, inače, nove mere uvodi čim republički krizni štab potvrdi mere koje je predložio kragujevački Institut za javno zdravlje.

Nove mere će, prema rečima gradonačelnika, podrazumevati “sve ono što smo imali za vreme vanrednog stanja, osim zabrane kretanja”.

-Potrudićemo se da ne branimo ništa, ali pod određenim uslovima- objasnio je Nikolić dodajući da će za građane koji ne poštuju propisane mere, ne drže distancu, ne nose masku… biti predviđene kaznene odredbe.

Kontrolu će sprovoditi, kako kaže, inspekcijski službenici, komunalna polciija, komunalna inspekcija, policija.

U Šumadijskom okrugu za jedan dan zabeleženo je 36 novozaraženih, od kojih je 25 u Kragujevcu. Ukupno zaraženih na celoj teritoriji opštine je 298.

-Najveći deo zaraženih, više od 90 odsto, je staro od 17 do 35 godina. Vrlo mali broj zaraženih je stariji od toga. Prema anketama koje smo sproveli,oni su se zarazili na proslavama, maturama, proslavama 18. rođendana, koncertima… Kroz mere smo morali da zabranimo ovakvu vrstu okupljanja- rekao je Radomir Nikolić.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR