Glas Javnosti

GOTOV JE: Kurti će podneti ostavku ukoliko se ne reši pitanje Zajednice srpskih opština

Politika
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

Analitičar Drizan Šalja izjavio je da će takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti morati da podnese ostavku ukoliko se ne reši pitanje Zajednice srpskih opština (zso).

"ZSO je kamen temeljac nastavka dijaloga. Prema informacijama, Vlada Kosova je izradila status pridruživanja opština sa srpskom većinom. Kosovo ne može da izbegne odgovornost u vezi sa osnivanjem ZSO", rekao je Šalja.


On je istakao da Vlada može pasti posle 17. februara, ako Kurti nastavi da odbija formiranje ZSO i dodao da novi izbori mogu biti održani 23. aprila, kada su zakazani izbori na severu Kosova.

"U slučaju da Vlada Kosova pokuša da nađe alternativno rešenje, onda će naši strateški partneri predložiti pronalaženje alternativnih partnera za sprovođenje ZSO.

Kurti bi trebalo da podnese ostavku. SAD su rekle da će stati iza ZSO i da će oan biti formirana. Očekuje se da ćemo posle 17. februara ostati bez vlade. Kurtijeva misija je da što pre oživi ZSO, inače ćemo imati nove izbore 23. aprila ove godine, kada su planirani i izbori na severu", rekao je Šalja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR