Glas Javnosti

GOSPOĐA MINISTARKA! Vulin odbija kola, samo leti helikopterom i dnevno troši DVE PLATE SRPSKOG RADNIKA (FOTO+VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin samo se vozika službenim helikopterom "Erbas" H-145M i koristi ga maltene kao putničko vozilo!

O ovoj bahatosti se ćuti u javnosti, ali bruji među pripadnicima policije koji od svojih plata jedva krpe kraj sa krajem.

- Tako ministar za svako službeno putovanje duže od 50 kilometatara seda u helikopter, podiže mašinu i pilota i odleti u vidu lastinog repa - govori sagovornik "Glasa" i podseća da se Vulin javno hvalio kako je u novogodišnjoj noći iz helikoptera nadletao Beograd.

Sve to i ne bi bio toliki problem da se ovakve bespotrebne egzibicije predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina ne obijaju direktno o glavu građana Srbije. Evo i računice...

Nova "Erbasova" letelica je u sastavu Helikopterske jedinica MUP-a Srbije i troši oko 2,5 kilograma goriva po minuti leta. Ako uzmemo u obzir da je prosečna brzina leta helikoptera oko 4,5 kilometara po minuti letenja, dolazimo do proste računice za let na relaciji od Beograda do Novog Sada - udaljenost od 70 kilometara potrebno je 16 minuta. Ako se, onda, u minuti troši 2,5 kilograma goriva, samo za let od Beograda do Novog Sada helikopter potroši oko 40 kilograma kerozina.

 
Gustoća kerozina je 0,82 kilograma po litru pa helikopter od Beograda do Novog Sada potroši 48 litara u jednom pravcu, odnoso 96 u oba. Cena nitro goriva za helikoptere na našem tržištu iznosi oko 5.000 dinara za pet litara što znači da jedan let helikopterom od Beograda do Novog Sada i nazad košta građane Srbije astronomskih 50.000 dinara!

Ako uzmemo u obzir da srpski minimalac za mesec januar ove godine iznosi 33.804,96 dinara dolazimo do šokantnog podatka da ministar Vulin za jedan let samo do Novog Sada koristi jedan i po srpski minimalac!

Dok ministar preleće Srbiju njegova automobilska pratnja ide - putem. Tako da kad ministar sleti mora da ga dočeka službeni karavan vozila iz Beograda. Jer, kako bi ima pranu i obezbeđenje odmah po prizemljenju. E, i tu srpski radnik ima troškove, naravno za Vulina. Evo i kako:

- U pratnji ima tri automobila (poznato javnosti);
- Prosečno svaka od ovih jakih kubikažnih mašina troši najmanje 12 litara na 100 kilometara;
- Tri vozila do Novog Sada i Beograda potroše ukupno 15.000 dinara.


Dakle, ministar se vozi po skoro TRI puta većoj ceni i još koristi kompletno obezbeđenje!

BONUS VIDEO: Specijalista genetike o ulozi gena i kako ih iskoristiti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR