Glas Javnosti

GORAN VESIĆ I JORGOVANKA TABAKOVIĆ ODLAZE SA SVOJIH FUNKCIJA: Upražnjena mesta zamenika gradonačelnika Beograda i guvernera Narodne banke Srbije!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Iako Srbija još uvek očekuje zvanična saopšenja o tome ko će biti na najvišim funkcijama u državi, neke odluke već su donete.

Bilo je spekulacija i nagađanja da će Jorgovanka Tabaković, još uvek guvernerka Narodne banke Srbije, biti imenovana za predsednicu Vlade Srbije, ipak za nju postoji neki drugi plan, ali je sigurno da više neće obavljati funkciju koju je do sada vršila. Takođe, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, koji je bez obzira na naziv svoje funkcije ipak vršio „dužnosti“ samog gradonačelnika, biće smenjen sa te pozicije.

Goran Vesić vršio je sve dužnosti koje su bile u opticaju za Beograd, od rekonstrukcija čitavog grada pa sve do novog, više nego dobro i skupo opremljenog sistema za kontrolu nepropisnog parkiranja “Oko sokolovo”.

Iako Vesićev učinak na teritoriji glavnog grada Srbije nije naišao na veliko odobravanje među Beograđanima on je obavljao funkcije i umesto samog gradonačelika ovog grada.

Ipak, sada kad on odlazi sa svoje višegodišnje funkcije mnogi članovi ove stranke, a i drugih koje imaju priliku, ne bi se bunili da zauzmu baš ovu poziciji. Prema nekim nagađanjima, najviđeniji za ovu funkiju bio bi lider stranke SPAS, Aleksandar Šapić.

Jorgovanka Tabaković

Iako je svojevremeno odbila da bude predsednica Vlade Srbije, što joj je nuđeno pre pola godine, Jorgovanka Tabaković će ipak otići sa mesta guvernera Narodne banke Srbije. Pa će tako umesto premijerskog, Tabakovićeva dobiti mesto potpredsednice Vlade.

Ono što je najviše uticalo na ovakvu odluku je odluka predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da formira privremenu vladu čiji će mandat trajati godinu dana. Što je automatski Anu Brnabić ostavilo na mestu premijerke.

Kurs dinara definitivno nije usklađen sa snagom srpske privrede. Dinar je prethodnih godina ojačao oko 6% u odnosu na evro, odnosno sa 125 dinara došli smo do 118 dinara za jedan evro. U odnosu na dolar situacija je još drastičnija. Pre nekoliko godina se za jedan dolar dobijalo 119 dinara, dok se danas dobija svega 98 dinara, pa bi to takođe mogao biti jedan od razloga.

Dve nezanemarljive funkcije su upražnjene u samom vrhu države, pa ostaje da vidimo ko će preuzeti ovu odgovornost prema narodu u Srbiji.

(Glas javnosti/Direktno)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR