Glas Javnosti

GOJKOVIĆ OŠTRO PREMA BJELOGRLIĆU: Lično sam potresena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina, očekujem osudu celog društva

Politika
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković najoštrije je osudila napad na Predraga Gagu Antonijevića.

"Najoštrije osuđujem mučki napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića i lično sam potresena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina Dragana Bjelogrlića prema reditelju filma 'Dara iz Jasenovca'", navodi Gojković u izjavi za medije.

NE PROPUSTITE

Navela je da je nakon snimaka napada koje je, kao i čitava naša javnost, imala prilike da vidi, razgovara sa Gagom Antonijevićem, koji je zadobio povrede i pretrpeo udarce u glavu, i koji je bio vidno potrešen zbog ovakvog divljačkog napada.

"Ovim neprimerenim i neprihvatiljivim fizičkim nasrtajem Dragana Bjelogrlića naneta je velika šteta i čitavoj našoj kulturnoj sceni i bačena ružna senka na filmski festival u Nišu 'Filmski susreti'", kaže ministarka kulture i informisanja, pa zaključuje:

 "Duboko verujem da će ovakav postupak naići na osudu čitave naše kulturne javnosti i društva, a uverena sam da pesnice i udarci nisu i neće biti slika naše kulture i svih vrednih ljudi naše kinematografije."

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR