Glas Javnosti

GLEDAJ, NESREĆNA SRBIJO KO SU NAM "BRAĆA": Ovaj JAD od "DRŽAVE" je kosponzor rezolucije o Srebrenici!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani izjavio je danas da je Severna Makedonija jedan od kosponzora Rezolucije UN o navodnom genocidu u Srebrenci za koju će se glasati 2. maja i pozvao Srbiju da je i ona podrži.

„Severna Makedonija je kosponzor, zajedno sa Nemačkom, SAD i drugim zemljama, Rezolucije u UN da se 11. jul proglasi Međunarodnim danom sećanja i komemoracije na genocid u Srebrenici 1995. i da se obeležava svake godine“, rekao je Osmani na konferenciji za novinare.

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije je najavio da će rezolucija o genocidu u Srebrenci biti predstvljena 17. aprila pred Generalnom skuštinom UN, a da će se glasati 2. maja.

Osmani je istakao da će Severna Makedonija, kao jedan od kosponzora, podržati i glasati za tu rezoluciju i da poziva zemlje članice UN, a posebno Srbiju, da to isto urade, „da se nikad ne ponovi“.


„Mislim da je posebno za Srbiju važno da izglasa ovu rezoluciju sa ciljem da činjenice budu priznate i promovisane budući da sve odluke međunarodnih sudova i tela pokazuju da se u Srebrenici desio genocid. Sve dok se odriče i ne priznaje se, mogućnost da se ponovi je verovatna“, rekao je.

On je dodao da Sverena Makedonija osuđuje genocid i traži da se obeleži dodajući da ne misli da odnosi sa bilo kojom zermljom mogu time biti narušeni.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR