Glas Javnosti

GLAS SAZNAJE! Dik Marti 18 meseci pod policijskom zaštitom, UDBA unajmila plaćenika da ga LIKVIDIRAJU

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivšem javnom tužiocu Kantona Tičino, bivšem savetniku država i bivšem predsedniku Saveta Evrope Dik Martiju, pripadnici srpskih tajnih službi pretili smrću.

Kako prenesi švajcarski medij RSI, ekskluzivna istraga Mise au Pointa otkriva da je od decembra 2020. Dik Marti pod najvišom policijskom zaštitom.

 Bivši javni tužilac Kantona Tičino, bivši savetnik država i bivši izvestilac Saveta Evrope, navodno je dobijao pretnje smrću od radikalnih elemenata srpskih tajnih službi. 

Za sada nema reagovanja zvaničnih organa Republke Srbije na pisanje švajcarskog medija.

Sve je počelo pre šesnaest meseci, izveštava Mise au Point, koji je mogao da razgovara sa Dikom Martijem u njegovom domu u Tičinu. „Dana 18. decembra 2020. godine dobio sam telefonski poziv iz policije. Obavestili su me da mi preti smrt i najavili da ću odmah biti stavljen pod visoku policijsku zaštitu“, navodi bivši tužilac koji je 2007. godine prijavio vansudske otmice i mučenje koje je praktikovala CIA uz saučesništvo evropskih zemalja posle 11. septembra.

FedPol smatra da je Dik Marti u opasnosti  i predložio mu je da promeni identitet i adresu. „Peti razred znači nestanak, ali to za mene nije dolazilo u obzir“, kaže Dik Marti. „Tako da smo do sada ostali na veoma visokom nivou: nivo 4. Nikada se u Švajcarskoj nije dogodilo da neko toliko dugo ostane na tako visokom nivou opasnosti.

Prema Diku Martiju, "izgleda da pretnja dolazi iz određenih krugova srpske obaveštajne službe koji su tražili od mafije, profesionalnih ubica, da me likvidiraju samo da bi okrivili Kosovare. Što se tiče ubica, za njih se kaže da su" deo mafije " "Postoje bivši borci koji su specijalizovani za naručena ubistva, tako da nije potrebno mnogo novca da bi se neko ubio."

Prema istrazi Mise au Point, Fedpol je podigao uzbunu u decembru 2020. na osnovu informacija dobijenih od švajcarskih tajnih službi. „Očigledno, Stejt department želi da me eliminiše kako bi diskreditovao svog protivnika, što je potpuno neprihvatljivo“, rekao je Dik Marti za Mise au Point. Naši pravosudni organi treba da reaguju oštro i brzo“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 10.04.2022 13:25:39 h
     0 
Dik je prijatelj Srba i mnogo je ucinio da se sazna istina o vadjenju organa. Verovatno je meta albanaca jer su preplavili Svajcarsku.