Glas Javnosti

GLAS JAVNOSTI SPREČIO DA GRČIĆ PONOVO BUDE DIREKTOR! Iz Pro Tenta odustali da Miću Pečenjaru nagrade zbog propasti EPS-a i obljube sekretarice!

Politika
Autor: Glas javnosti

Preduzeće "Pro Tent" koje obavlja poslove mašinskog održavanja, između ostalih i za potrebe Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS), saopštilo je da navodi o postavljanju bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića, poznatijeg kao Mićo Pečenjara, na čelo tog privrednog društva "nemaju veze sa istinom".

Iz tog preduzeća su rekli da je prošle nedelje održana redovna skupština tog privrednog društva, i da na njoj nije bilo reči o razrešenju sadašnjeg i imenovanju novog direktora.

Dodali su i da nije zakazana vanredna sednica skupštine tog preduzeća, koja jedina imenuje i razrešava direktore.

Iz "Pro Tenta" su naveli da "sve u vezi sa planiranim postavljanjem Grčića nema veze sa istinom" i zatražili od medija da ; "šire neistinite informacije".

Mediji su ranije preneli izjavu nekadašnjeg predsednika Sindikata radnika EPS Milana Đorđevića da "prema informacijama koje ima, nadležni planiraju da na funkciju direktora Pro Tenta od 1. aprila postave bivšeg prvog čoveka EPS Milorada Grčića".



Više je nego jasno da su iz Pro Tenta odustali od imenovanja Miće Pečenjare za direktora posle brojnih tekstova koje je Glas javnosti pisao o Grčiću, a naročito zbog poslednjeg u kojem smo obelodanili da mu se kao nagrada što je upropastio EPS, gde je takođe bio direktor, ali i zato što je obljubio svoju sekretaricu u Obrenovcu, sprema direktorska fotelja u Pro Tentu.



Navode Glasa javnosti potvrdili su i u Novoj Demokratskoj stranci Srbije (Novi DSS).

Potpredsednik Predrag Marsenić izjavio je da će Milorad Grčić, posle katastrofalnih rezultata na mestu direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), postati direktor Pro Tenta zbog svoje poslušnosti i zbog efikasnosti u prikupljanju sigurnih glasova za vladajuću stranku.

"Posle katastrofalnih rezultata koje je imao kao direktor EPS-a sada će biti na ovoj funckiji, a razlog za takvu odluku sigurno nije njegova stručnost ili ranije postignuti rezultati, već njegova poslušnost, spremnost da zapošljava partijske kadrove bez ikakve kvalifikacije i znanja, i efikasnost u prikupljanju sigurnih glasova za vladajuću stranku", rekao je Marsenić, navodi se u saopštenju.


Kako je rekao, svaki rezultat u poslovanju EPS-a dok je Grčić bio direktor, pre svega smanjena proizvodnja električne energije, potreba za uvozom struje i dug od nekoliko milijardi evra, ukazao je na to da Grčić nije sposoban da upravlja preduzećem i da to predstavlja veliku opasnost za opstanak tog preduzeća.

"U trenutku kad je vlast preuzela SNS, pre više od deset godina, ovo preduzeće je poslovalo uspešno, izvozilo struju i vredelo 14 milijardi evra. Današnja vrednost je tri milijarde evra uz ogromne dugove", rekao je Marsenić.


Kako je istakao, vladajuća partija nastavlja sa urušavanjem EPS-a, pravljenjem gubitaka i izvlačenjem novca preko fiktivnih ugovora sa partijskim firmama.

"Ovakvo rukovođenje EPS-om mora da prestane jer ugrožava elektro–energetsku stabilnost i nezavisnost Srbije", rekao je Marsenić.

Milorad Grčić, podsetimo bio je u centru velike afre koja je tresla Srbiju i u januaru ove godine, kada je u Obrenovcu obljubio svoju mladu sekretaricu (19) i kojoj je zatim dao čak 25.000 evra "da sve zaboravi".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Nomad u 31.03.2023 15:32:05 h
     0 
Svo što je Glas Javnosti pisao o Grčiću je istina.O nestručnosti,o bežanju inžinjera iz EPS-a,policijskih kadrova koji su zastrašivali radnike,o napastvovanju sekretarice,o korišćenju radnika kao glasačke baze SNS-a,a ostali mediji ćute.Dobro je što i ovaj put Glas Javnosti nije ćutao.