Glas Javnosti

GDE JE NESTAO KURTI: Već dve nedelje NE DOLAZI NA KOSOVO?

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijer takozvanog Kosova, Aljbin Kurti, prema pisanju štampe, već dve nedelje ne boravi na Kosovu, a posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u ponedeljak 19. jula, u okviru dijaloga, nije se vratio na Kosovo, prenosi Ljajmi.

Mediji ne mogu sa sigurnošću da tvrde gde se on nalazi, ali nakon našuštanje Belgije, sigurno je da nije otišao na Kosovo.

Kurti je sa Kosova otišao u Grčku 8. jula, gde je prisustvovao okruglom stolu u organizaciji grčke vlade i lista "Ekonomist", a zatim je prisustvovao "Simi" simpozijumu  u Atini. Tokom njegovog boravka u Grčkoj, skoro 2.000 građana opštine Dečani imalo je trovanje, a u opštini je proglašeno vanredno stanje. Uprkos brojnim kritikama, Kurti se nije vratio na Kosovo, već je nastavio put do sledeće destinacije - Francuske.

Sa suprugom i kćerkom, Aljbin Kurti je posetio Filmski festival u Kanu gde je prisustvovao premijeri kosovskog filma "Nema mesta", koji se takmičio za "Zlatnu palmu". Film nije uspeo da osvoji nagradu, a Kurti se uputio u Beligiju.

U Briselu se premijer Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa srpskom delegacijom i predstavnicima Evropske unije, i od tada nema zvaničnih informacija o tome gde boravi, piše Alo.

Ljajmi prenosi da na pitanja koja su poslali kabinetu premijera i portparolu Vlade Kosova redakcija lista još nije dobila odgovor i napominje da je kancelarija Vlade Kosova "hermetički zatvorena za medije", koji imaju priliku da postave pitanja na konferencijama za novinare koje se retko održavaju.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR