Glas Javnosti

FRANCUSKO-NEMAČKI PREDLOG NEPOVOLJAN ZA SRBIJU: Dveri i Zavetnici predali zahtev za sazivanje posebne sednice o Kosovu i Metohiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokret Dveri i stranka Zavetnici predali su zahtev za sazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o sadržaju francusko-nemačkog predloga o Kosovu, kao i o tamošnjem aktuelnom stanju.

"Razlog za ovaj zahtev, koji je potpisalo 14 narodnih poslanika Dveri i Zavetnika, je taj što smo iz medija saznali da postoji francusko-nemački predlog o Kosovu i Metohiji koji je vrlo nepovoljan za našu državu. Smatramo da Narodna skupština treba odmah da bude detaljno upoznata sa sadržinom tog predloga, da se vodi rasprava o njemu i da se donese odgovarajući zaključak", navodi se u saopštenju Dveri.

U saopštenju se dodaje da, s obzirom na novonastale okolnosti na Kosovu, poslanici tih stranaka predlažu da se aktuelna situacija nađe na dnevnom redu iste posebne sednice.

Oni predlažu da Skupština odbije zahteve koje sadrži francusko-nemački predlog, da zahteva da se pregovori vrate u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i da se formira posebno ministarstv za Kosovo.

Pozvali su sve državne organe da se stave u funkciju podrške srpskom narodu i svim lojalnim gradjanima na Kosovu, kao i da izraze puno jedinstvo po pitanju poštovanja Ustava Srbije, Rezolucije 1244 SBUN i očuvanja Kosova u sastavu Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR