Glas Javnosti

EVROPO, ZAŠTO ĆUTIŠ? Meštani Štrpca DIGLI GLAS protiv hapšenja i maltretiranja Srba

Politika
Autor: Glas javnosti

Više od hiljadu građana okupilo se danas na protestu ispred zgrade Opštine Štrpce da izrazi nezadovoljstvo zbog hapšenja, pretresa kuća i blokiranja rada Privremenog organa koji su pre dva dana sproveli pripadnici specijalne jedinice Rosu.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisom "Evropo zašto ćutiš?", "Naše vam institucuje ne damo", "Štrpce vam ne damo", "Ne okrećite glavu", "Vučiću čuvaj Srbe"...

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić koji je tom prilikom poručio da pomenuta policijska akcija ne predstavlja borbe protiv korupcije već je reč o političkoj akciji.


Za mene je u pitanju čista politika i politička poruka jednog takvog procesa. Upadom u prostorije Privremenog organa Opštine  Štrpce i nalogom da radnici više ne treba da dolaze na posao, poslata je jasna poruka šta se zapravo čini i šta se dešava. Kada nekom kažete u 21. veku da ne može da dolazi na posao, to znači da ne može da živi više ovde, druga nam poruka ne treba. To ne znači da ćemo mi ćutati i zato ovaj današnji skup i vaše prisustvo predstavljaju jasnu poruku da nećemo da ćutimo i da ćemo se suprostaviti svim demokratskim sredstvima jednom takvom procesu - kazao je Jevtić.

Jevtić je istako da niko više ne može da vrši hapšenja samo na osnovu "rekla kazala".

"Dosta je bilo, nećemo da ćutimo. Da li smo mi to obeleženi zato što smo Srbi? Da li treba nama da postave žute trake kao što su Jevrejima u Drugom svetskom ratu? Pa da se tako  razlikujemo od drugih i da znaju o kome se zapravo radi", navodi Jevtić, preneo je Kosovo online.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR