Glas Javnosti

EVO ZAŠTO JE TAČI OTKAZAO PUT ZA AMERIKU: Neprijatne vesti poremetile planove kosovskog predsednika koji je već bio na putu za Vašington!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Po svemu sudeći, kosovski predsednik, Hašim Tači, put u Vašington otkazao je zbog vesti koje su stigle iz Haga.

U trenutku kada je objavljena vest da je Specijalno tužilaštvo u Hagu podiglo optužnicu za ratne zločine protiv Hašima Tačija, on je već bio u avionu na putu za SAD.

Navodi se da su Tači i njegov tim napustili Kosovo pre nekoliko sati.

Tači je 27. juna trebalo da prisustvuje sastanku o nastavku dijaloga sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom, ali je otkazao učešće kada je čuo za optužnicu iz Haga.

Predsednik tzv Kosova Hašim Tači, tako ipak neće ići u Vašington na zakazane razgovore.

Kako se već navodilo, o svojoj odluci Tači je obavestio i Ričarda Grenela, specijalnog predstavnika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine.

Tači je ranije danas najavio da će u Vašingtonu tražiti pripajanje Preševske doline tzv Kosovu.

Podsetimo, protiv Tačija je i Kadrija Veseljija haški sud je danas podigao optužnice zbog ratnih zločina 1999. Specijalizovano tužilaštvo je stavilo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu (Sud za ratne zločine OVK) imaju rok od šest meseci za donošenje odluke o potvrđivanju optužnice protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija i drugih okrivlejnih za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji.

(Izvor: Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR