Glas Javnosti

EU NIJE POTPUNA BEZ ZEMALJA ZAPADNOG BALKANA: Austrijski kancelar stigao u Beograd, slede sastanci sa predsednikom, premijerkom i patrijarhom

Politika
Autor: Glas javnosti

Karl Nehamer, austrijski kancelar danas je stigao u jednodnevnu zvaničnu posetu Beogradu, a sastaće se sa predsednikom Srbije, premijerkom i patrijarhom.

Nehameru je ispred Palate Srbija priređen svečani doček na kome ga je dočekala predsednica Vlade Ana Brnabić.

Nakon razgovora premijerke i austrijskog kancelara uslediće plenarni sastanak delegacija posle koga će biti organizovana zajednička konferencija za medije.

Šef austrijske vlade će se u Beogradu sastati i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a razgovaraće i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. Uoči ove posete, Nehamer je izjavio da dolazi kako bi preneo stav Austrije da EU neće biti potpuna sve dok joj ne budu pristupile zemlje Zapadnog Balkana.

Kancelar je, takođe, podsetio da je Austrija najvažniji trgovinski partner Srbije i da je u našoj zemlji više od 400 austrijskih preduzeća omogućilo 22.000 radnih mesta. Nakon posete našem glavnom gradu, Nehamer odlazi u posetu Sarajevu, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR