Glas Javnosti

EU NE ODUSTAJE OD PRITISAKA NA SRBIJU: Zbog neuvođenja sankcija Rusiji ostaje zatvoren važan klaster

Politika
Autor: Glas javnosti

Klaster 3 ili „konkurentnost i rast“ tiče se informacionog društva i medija, poreskog sistema, ekonomske i monetarne politike, socijalne politike i zapošljavanja, industrijske i preduzetničke politike, nauke i istraživanja, obrazovanja i kulture, kao i carinske unije.

Joksimović je istakla da u Ukrajini ratuju dva bliska i prijateljska naroda Srbiji, da Srbija ne zatvara oči i da je na strani međunarodnog prava, kao i da pokazuje humanost i empatiju sa ukrajinskim narodom.

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre istakao je da je smisao EU razmena i ono što ljudi mogu da nauče jedni od drugih, a da fotografije na izložbi ne doprinose samo odnosima Srbije i Francuske, već i Srbije i EU.

"Beograd i Pariz dele veliki broj osobina i pružaju brojne mogućnosti građanima Srbije, Francuske, ali i drugima. Ove fotografije prikazuju propuštene mogućnosti, ali i one koje su pred nama, i ne treba da ih propustimo. Treba da prigrlimo mogućnosti. Srbija treba da postane deo EU", poručio je Žiofre.

Ambasador Francuske Pjer Košar rekao je da fotografije govore istinu o bliskosti Srbije i Francuske, odnosno Srbije i EU, i predstavljaju bliskost, zajedničku istoriju i vrednosti dve zemlje.

Prema njegovim rečima, Beograd i Pariz su povezani i dele važnost slobodnog života, s tim što je važno da postoji i vladavina prava.

Funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić rekao je da je Srbiji mestu u EU i da niko nije pomogao Srbiji više od EU.

"Naše je mesto u Evropi, među drugim evropskim narodima", kazao je Vesić.

Na kraju skupa obratio se i umetnik Nemanja Maraš, koji je istakao da se on i Lor Može nisu poznavali, niti su se dogovarali šta će fotografisati, a kazao je da mu je posebno drago što je fotografisao Pariz, jer je tamo napravio svoju prvu seriju fotografija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP