Glas Javnosti

EDIN VRANJ OSTAJE U PRITVORU: Viši sud u Beogradu odbio žalbu odbrane!

Politika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Beogradu odbio je žalbu pravnog zastupnika Edina Vranja, optuženog za ratne zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini, na rešenje tog suda da mu se odredi pritvor do 30 dana, potvrdjeno je danas za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Višem sudu u Beogradu.

Kako se navodi, odluku je 17. septembra donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Odeljenje za ratne zločine.

"Prema nalaženju veća, sudija za prethodni postupak je pravilno postupio kada je, odlučujući o predlogu zamenika tužioca za ratne zločine, odredio pritvor prema Vranju", navodi se u odgovoru Višeg suda.

Dodaje se da je sudija "i u obrazloženju rešenja za svoju odluku dao dovoljne, jasne, uverljive i argumentovane razloge", kao i zbog toga što iz spisa predmeta kako je ukazano, "proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo ratni zločin protiv ratnog zarobljeništva u saizvršilaštvu", piše Kurir. 

 

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu je 14. septembra, nakon saslušanja osumnjičenog, donelo rešenje kojim je odredjen pritvor od 30 dana Vranju, nekadašnjem načelniku Sektora za organizovani kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH).

Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobeći. Odbrana Vranja je podnela žalbu, kojom se tražilo puštanje iz pritvora Vranja, koji je 12. septembra uhapšen na graničnom prelazu Uvac izmedju Srbije i BiH, na osnovu policijske potrage zbog sumnje da je izvršio ratni zločin.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR