Glas Javnosti

EDI RAMA OČITAO LEKCIJU EVROPSKOJ UNIJI: "Srbija je učinila i više nego što je Zapad od nje očekivao!"

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je danas da je na sastanku lidera EU-ZB u Briselu pokušao da objasni evropskim zvaničnicima da Srbija nije u poziciji da se usaglasi sa Zapadom po pitanju Rusije onoliko brzo koliko se to od nje očekuje i istakao da je Srbija već učinila više po tom pitanju nego što je očekivao.

- Srbija ima potpuno drugačiju realnost, pokušao sam da im objasnim, znam da je popularnost Putina u Srbiji na nivoou od 80 odsto, ali to je zemlja koja je van svih očekivanja, čak i mojih, jer to nisam očekivao i nisam ni pozvao Aleksandra (Vučića) jer sam se bojao reći - izvini, ali moramo da pređemo na drugu stranu. I to bi bio kraj bilo kakvih odnosa - rekao je Rama na konferenciji za medije posle sastanka


Rama je istakao da se Srbija čak tri puta uskladila sa celim Zapadom protiv Rusije i dodao da je Srbija čak glasala da se Rusija izbaci iz Komiteta UN za ljudska prava.

- Ne razumem da stvari guramo da poslednjih granica. Srbija jednostavno nije u poziciji da postigne stvari toliko brzo. Ako je opteretimo previše, imaćemo suprotan efekat - naveo je Rama.

Kaže da bismo to onda platili evropskom budućnošću Srbije i dodao da bi onda platili i građani u regionu.

Ne želimo rat i konflikt, dodao je Rama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR