Glas Javnosti

DŽABA SVE, NE MOŽE SE STVORITI "KOSOVSKA NACIJA"! Albanci priznaju: Nezavisna država tzv. "Kosovo" je privremeni projekat

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar za infrastrukturu Liburn Aljiu rekao je da je tzv. "Kosovo" privremeni projekat, misleći na težnju za ujedinjenjem sa Albanijom.

On je gostujuću u emisiji Zanat” na T7 rekao da se ne može stvoriti kosovski nacija, ističući da bi to značilo mešavinu etničkih grupa, što po njemu nije uspešno.

„Danas vidim Kosovo kao više od jednog privremenog projekta. Koji su to elementi koji danas pokušavaju da stvore kosovsku naciju. Ustav Kosova je ustav multietničke zemlje, šta je Kosovac, da li je kosovski Albanac ili nešto drugo, ako bismo stvorili naciju koja bi težila mešanju etničkih grupa, ne znam koliko bi to bilo uspešno, a izgleda da nije.

 


Mislim da je nezavisna država Kosovo privremeni projekat koji je krenuo jednim putem. Put je normalan, ekonomski razvoj, neprekidna cirkulacija unutar celog Balkana vratiće ga na svoje mesto gde će svi ti šovinizmi biti ugašeni i svako će se vratiti tamo gde treba da bude“, rekao je on.

Glas javnosti/Kosovo onlajn


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR