Glas Javnosti

Dveri: Cilj poruke da će Srbija propasti ako ne potpiše Sporazum je zastrašivanje građane

Politika
Autor: Glas javnosti

Članica predsedništva Srpskog pokreta Dveri Ivana Stojanović ocenila je danas da poruke članova Srpske napredne stranke kako će građani ekonomski propasti ako Srbija ne potpiše Sporazum o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije ima cilj da zastraši građane.

"Stanovništvu se šalju poruke da će nas svi investitori momentalno napustiti i da sledi propast ako ne potpišemo taj ultimatum. Prema zvaničnim podacima, svaki četvrti zaposleni u Srbiji radi kod stranog poslodavca. To je oko 300.000 radnika i činjenica je da je najviše investicija došlo iz EU", navela je Stojanović u saopštenju.

Ona je nazvala "marketinškim potezom" najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će prosečne zarade u Novom Sadu biti povećane u odnosu na današnjih 875 evra.


"Pravo pitanje je kolika je medijalna zarada u Novom Sadu. Ako je prosečna zarada na nivou Srbije za decembar 2022. godine iznosila 84.227 dinara neto, medijalna zarada je za isti period iznosila 60.413 dinara. To znači da je 50 odsto zaposlenih u Novom Sadu ostvarilo zaradu do tog iznosa", objasnila je Stojanović.

Plodno zemljište Vojvodine, smatra ona, moglo bi da bude "žitnica Evrope", a umesto toga, Srbija se daje "tuđoj zagađivačkoj industriji", odnosno stranim investitorima. 

Glas javnosti/ Beta

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR