Glas Javnosti

Raković: Đukanović je arhineprijatelj Srbije, on će svaku pruženu ruku ujesti

Politika
Autor: Glas javnosti

Istoričar Aleksandar Raković izneo je svoje viđenje povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra vučića Milu Đukanoviću da poseti Srbiju.

 

- Povodom današnje najave našeg predsednika Aleksandra Vučića da će posle izbora u Srbiji pozvati Mila Đukanovića da poseti Republiku Srbiju, mislim da za tim nema potrebe - rekao je Raković.

- Tog dana na ulicama Beograda okupilo bi se nekoliko stotina hiljada zabrinutih građana, željnih da se razračunaju s arhineprijateljem Đukanovićem. Postavlja se pitanje kako bi policijske snage u Beogradu uopšte tog dana mogle da održavaju red i čemu bismo svi bili izloženi? - pita se Raković.

- Pored toga, Republika Srpska bi trebalo da donese odluku da zabrani ulazak Đukanoviću kako ne bi mogao da se uputi u Srebrenicu da još jednom ponizi srpski narod. Ukoliko Đukanović krene u Srpsku preko administrativnih prelaza u Hercegovini, odmah ga treba vratiti nazad. Ako krene preko sarajevskog aerodroma, treba ga istog momenta kad dođe do Republike Srpske vratiti u Federaciju BiH. A ukoliko se u Srebrenicu uputi helikopterom, Republika Srpska treba da iznađe način da prizemlji helikopter ili privede Đukanovića kada se spusti na zemlju i deportuje ga odnosno deponuje u Crnu Goru - smatra istoričar.

- Đukanović će svaku pruženu ruku ujesti. Vučić i Dodik to sigurno znaju. Jedina komunikacija koju mi Srbi možemo imati sa Đukanovićem je da ga upozoravamo na kaznu koja sledi, a njegov subjektivni osećaj treba da bude da se oseća kao progonjena zver. Samo to je saslužio - zaključuje on.

 

(Izvor:In4s)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR