Glas Javnosti

DS podnosi krivičnu prijavu protiv SNS jer ne dozvoljava građanima da napuste njihov skup

Politika
Autor: Glas javnosti

Demokratska stranka (DS) najavila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke (SNS) "zbog povrede slobode kretanja" građana na političkom skupu održanom u prošli petak, u Pančevu.

"Na snimcima koji su šokirali i dodatno uznemirili građane Srbije vidi se da obezbeđenje ne dozvoljava okupljenim ljudima da se slobodno kreću i napuste skup. Sve se dešava u neposrednoj blizini policajaca koji su do te mere poniženi i degradirani da ne smeju da rade svoj posao i uhapse SNS aktiviste, koji ne dozvoljavaju građanima da odu sa mitinga", saopštila je DS.



Kako je ova stranka navela, SNS "pribegava ogoljenom nasilju kako bi pokazala lažnu sliku podrške naroda njihovom lideru".

"Uplašeni zbog sve većeg broja građana koji protestuju protiv njih kao generatora nasilja u društvu, Vučićevi jurišnici ne biraju sredstva kojim pokušavaju da zaustave neizbežan pad", poručila je DS, kao i da će nastaviti borbu protiv "kriminalnog režima", u institucijama ali i van njih.

Demokratska stranka nastavlja da se protiv kriminalnog režima bori na svaki mogući i legitiman način, institucionalno, uprokos činjenici da su institucije u Srbiji potpuno urušene, ali i vaninstitucionalno. Bićemo na strani pravde, istine i slobode, uz nezadovoljne građane koji traže da nasilje prestane i da se odgovorni sankcionišu. Zajedno ćemo pobediti, poručuje se u saopštenju.



Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR