Glas Javnosti

DRSKOST PRIŠTINE: Slađanu Trajkoviću određen pritvor do mesec dana!

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivšem policajcu u policiji tzv. Kosova Slađanu Trajkoviću koji je uhapšen u četvrtak na severu Kosova i Metohije određen je pritvor do 30 dana.  

"Mesec dana pritvora Slađanu Trajkoviću odredio je sud u Prištini na zahtev tužilaštva", rekao advokat Dejan Vasić 

Supruga uhapšenog policajca Slađana Trajkovića, Suzana rekla je ranije da su joj u južnom delu Mitrovice rekli da je njen muž uhapšen, prebačen u Prištinu i da je optužen za ratni zločin.

Ovo je jedan u nizu hapšenja na severu Kosova i Metohije u poslednjih nekoliko dana.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić poručio je danas "Prištini i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voleli, kao i da Srbija pripada svom narodu".
"Moramo da sačuvamo državu, uspećemo i u prvilačenju investicija i u povećanju BDP i plata i penzija, i u povećanju životnog strandarda, ali  moramo da sačuvamo našu državu", poručio je Vučić na kongresu SPS.

Predsednik kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogočnosti po pitanju dešavanja na Kosovu.

"Kažu ovi naši zapadni prijatelji i partneri, evo Priština je deeskalirala sukob pošto su odložili izbore, a samo 15 sati pre toga došli sa dugim cevima da zauzimaju četiri prostorije opštinskih izbornih komisija na severu KiM. Šta, nisu znali 15 sati ranije šta će da urade", ukazao je Vučić.

Kfor prati slučaj Dejana Pantića

Iz misije Euleksa u Prištini saopšteno je da prate slučaj uhapšenog D.P. kao i da su od vlasti u Prištini dobili zahtev da omoguće njegov transfer. Ovako su iz Euleksa odgovorili na pitanje Tanjuga da li mogu da pruže informacije o tome gde se nalazi bivši policajac Dejan Pantić koji je uhapšen pre nekoliko dana, kao i da li su od kosovskih vlasti dobili zahtev u vezi njegovog transfera. Kako je rečeno, misija Euleks je u kontatku sa kosovskom policijom, Kancelarijom kosovskog specijalnog tužilaštva, specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, kao i advokatom D.P..

Kako su naveli iz ove misije, Euleks u skladu sa svojim mandatom prati slučaj kako bi procenili kako kosovske vlasti sa njim postupaju. Njemu je Osnovni sud u Prištini 8. decembra odredio jednomesečni pritvor, ali kosovske institucije nisu objavile gde se on nalazi, niti je porodica mogla da stupi sa njim u kontakt.




Glas javnosti/RTS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR