Glas Javnosti

DRAMATIČNO - NAČELNIK GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE OBRAĆA SE NARODU: Danas u 16 časova!

Politika
Autor: Glas javnosti

Mojsilović se i prilikom ranijih kriza na Kosovu obraćao javnosti.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obraća se naciji danas u 16 časova povodom situacije na Kosovu i Metohiji, objavile su Večernje novosti na portalu kao udarnu vest.



Druge pojedinosti se ne navode u ovoj vesti, a danas je kosovska policija uhapsila još jednog Srbina na Kosovu.

Mojsilović se i prilikom ranijih kriza na Kosovu obraćao javnosti.

Podsetimo, jutros je usledilo novo hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji. Reč je o radniku komunalnog preduzeća Nenadu O. kojeg su specijalci kosovske policije opkolili kod auto perionice i potom ga priveli.

U Briselu je održan sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa komesarom EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Reći ću na čemu sam insistirao. Za nas je najveći problem ne jedna, dve, tri situacije, već što drugu ili treću godinu za redom Kurtijev režim pokušava da protera Srbe, skloni ih sa njihovih ognjišta. Da li je to hapšenje, prebijanje ljudi, izbori sa izlaskom od 3-4 odsto, zabrana ulaska svakog kamiona sa srpskim tablicama. Danas sam predstavio izveštaj o povredama ljudi koji su uhapšeni, koji ni za šta nisu krivi, čak su to rekli NATO i Euleks za neke - rekao je predsednik.

- Ono što mi tražimo to je nešto što traže svi, samo normalan odnos, ništa više. Svakoga dana imate lov na Srbe, pa posle pet dana kad puste ljude kažu pogrešili smo. Niko ne zna, ni Euleks zašto su uhapšeni ljudi. Na stranu zašto su tučeni - poručio je Vučić.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR