Glas Javnosti

DRAMA NA KOSOVU I METOHIJI: Specijalci okružili srpsku bolnicu, drže prst na obaraču! SRBI I DALJE NA BARIKADAMA, TRAŽE OSLOBAĐANJE PANTIĆA!

Politika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama na severu Kosova i Metohije. Iznad bolnice u Kosovskoj Mitrovici primećeni su policajci tzv. kosovske policije sa dugim cevima, a tim povodom oglasio se i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Ročište uhapšenom Dejanu Pantiću iz Severne Mitrovice završeno je u 13 sati, a njegov advokat Srđan Mitrović kaže za Kosovo onlajn da je tužilac tražio meru pritvora od 30 dana iako je protivna zakonu.


Odluku se očekuje u narednim satima.

Mitrović je rekao da je ročište održano putem video linka i da nije video Pantića uživo.
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković objavio je na Tviteru poruku kojom upitao je Evropu da li vidi duge cevi Kurtijevih specijalaca na severu.

"Evropo, da li vidiš duge cevi na severu?! Da li Evropo vidis specijalce iznad bolnice? Dok se Srbi na barikadama bore za goli opstanak, Kurti na sever šalje Rosu sa prstom na obaraču! Po kojoj tački bilo kog sporazuma Kurtijevi specijalci borave na severu KiM? Oni tamo nemaju šta da traže i svako njihovo prisustvo je ditektno kršenje sporazuma", napisao je Petković na Tviteru.

Kurtijevi specijalci sa dugim cevima snimljeni su danas iznad Bolnice u Kosovskoj Mitrovici, a sa druge strane pripadnici nemačkog kontingenta Kfora obišli su danas barikadu u Rudaru kod Zvečana.

Kako je zabeleženo na fotografijama, oni su raspoređeni iznad bolnice, a opremljeni su dugim cevima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR