Glas Javnosti

DRAGINJA VIK ponosno predstavljala Srbiju na Trećem evroazijskom forumu ŽENSKIH LIDERA koji je otvorio PUTIN!

Politika
Autor: Glas javnosti

Draginja Vik, mlada liderka i jedna od najlepših odbornica u skupštini Beograda, predstavljala je Srbiju na Trećem Evroazijskom ženskom forumu lidera u Sankt Peterburgu koji je otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ona je ujedno bila i jedina žena iz Srbije na forumu koji iz godine u godinu igra sve značajniju ulogu u formiranju i povezivanju vlada širom sveta, s obzirom na to da je sve veći broj žena zastupljen u politici.

U svom obraćanju na forumu, koji je okupio žene iz više od 100 zemalja, Vik je posebnu pažnju posvetila analizi unapređenja položaja žena u poslednjih deset godina i napretka politike koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ponosna sam na sve što je Srbija po pitanju osnaživanja žena uradila za poslednjih 10 godina. Danas na čelu Vlade Srbije je žena, do pre dve godine predsednica skupštine takođe je bila žena, kao i guvernerka Narodne Banke. Takođe, u sazivu Skupštinu Srbije oko 40 odsto su žene. Sve to ne bi bilo moguće da predvodnik svih tih žena nije jedan muškarac koji je pravi lider, koji veruje u sposobnost, znanje žena svih uzrasta a to je predsednik Aleksandar Vučić. Nije slučajno ni to da je predsednik Vučić veoma dobar prijatelj sa predsednikom Vladimirom Putinom - rekla je ona.

Vik je podsetila i da je jedan od prioriteta politike koju sprovodi Vučić, ekonomsko osnaživanje žena u gradovima i na selima.

- Kako bi žena bila apsolutno nezavisna ona mora da bude samostalna i ekonomski nezavisna od muškarca. Zato su najbitniji projekti upravo vezani za žensko preduzetništvo i podsticajna sredstva namenjena ovoj ciljnoj grupi - rekla je na forumu Draginja Vik.

Beogradska odbornica je poziv da učestvuje na forumu dobila od predsednice Saveta Federacije Rusije Valentine Matvijenko i jedine žene gubernatorke Natalije Komarove.

Inače, srpski mediji predstavili su Vikovu kada je sela u skupštinsku klupu Beograda, opisujući je kao ambicioznu i vrednu osobu koja svoju karijeru u međunarodnim odnosima gradi strpljivo i odgovorno.

Ova odbornica izabrana na listi Srpske napredne stranke, predstavlja nadu srpske politike. Tokom studiranja u Brnu, Draginja Vik je formirala organizaciju srpskih studenata

Političke nauke i međunarodni odnosi su u fokusu njenog interesovanja. 

Izuzetno je aktivna na polju promocije rodne ravnopravnosti, ali i u akcijama sa komšijama na Vračaru.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR