Glas Javnosti

Dragana Sotirovski nova gradonačelnica Niša

Politika
Autor: Glas javnosti

Dragana Sotirovski, dosadašnja načelnica Nišavskog upravnog okruga, izabrana je danas za gradonačelnicu Niša.

Prvi put u svojoj istoriji Niš je dobio gradonačelnicu, za koju je danas na sednici glasalo 56 odbrnika, dok je četiri bilo protiv.

Za zamenicu gradonačelnice izabrana je Dušica Davidović.

Pre početka obraćanja nove gradonačelnice u gradskom parlamentu, minutom ćutanja odata je pošta sugrađanima preminulim od infekcije kovid 19.

Sotirovski se zahvalila stranačkim kolegama na predlogu da ona bude gradonačelnica Nisa, kao i vrhu stranke koja je taj predlog podržala.

- Načinili smo prvi korak, napisali prvi list važne knjige koju ćemo zajedno pisati naredne cetiri godine - rekla je Sotirovski.

Ona je dodala da ih ne čeka lak posao, da se nastave napori da se Niš vrati na put i mesto koje mu pripada.

- Započet oporavak grada doneo je nove fabrike, radna mesta, novi Klinički centar, renoviran Dom zdravlja, izgrađen Naučno-tehnološki park, podignuta čitava stambena naselja - rekla je ona.

Dodala je da je broj nezaposlenih smanjen sa 37.000 na 23.000.

Navela je da će se nastaviti sa otvaranjem novih radnih mesta, a budući da se, uz sve izazove, svet sada suočava i sa korona virusom, istakla je da su potrebni nova vizija i novi projekti za novi Niš, koji je prepoznat kao regionalni, inženjerski, centar Srbije, koji se dinamično razvija i privlači mlade ljude, a razvoj bazira na ekonomiji zasnovanoj na znanju.

- Niš treba da bude moderan grad i da uz podršku države ponovo postane prepoznat kao motor razvoja jugoistočne Srbije - poručila je Sotirovski.

Ona je navela da su u njen tim dobrodošli svi koji zaista žele da Niš napreduje.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR