Glas Javnosti

ДРАГАН ЂИЛАС, ОШТРО ПО РЕЖИМСКИМ ГЛАСИЛИМА: Драган Вучићевић и Жељко Митровић су "УПРАВНИЦИ ФАБРИКА ЛАЖИ" а не медији; Они су УВРЕДА ЗА ЧАСНЕ НОВИНАРЕ

Politika
Autor: Глас јавности / Бета.рс / од 19.10.2018.

Један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас оценио је данас да су власник Пинк телевизије Жељко Митровић и главни уредник Информера Драган Вучићевић "управници фабрика лажи, а не медија" и да је било какав покушај повезивања њиховог производа са медијима, увреда за све оне који часно обављају новинарску професију.

Поводом тужби које је против Митровића и Вучићевића поднео због клевета и говора мржње, Ђилас је у саопштењу оценио да је једини задатак Митровића и Вучићевића да што дуже на власти одрже Александра Вучића."То је њихово право, али не по цену нечије части, безбедности и на крају живота. Свакога ко мисли својом главом називају олошем, бандом, лоповима, фашистима. Прете нам хапшењима, изазивају проблеме не само нама, него и члановима наших породица. То је распиривање мржње према неистомишљеницима у најгорем маниру тоталитарних режима", оценио је он.

Ђилас је додао да "Вучићево тужилаштво" кривичне пријаве вероватно и неће процесуирати на ваљан начин, али и додао да упркос томе неће одустати од борбе да се пристојност и одговорност врате у јавни простор.

"Удружење новинара Србије ме саветује да се од њихових опасних лажи одбраним у парничном поступку. То сам и радио до сада. Зато тренутно имам више од 30 парница. Могао бих да имам и 130, али бих онда цео дан био по судовима. Такозвани медији против којих добијем пресуду, као што је ТВ Пинк, плате казну од хиљаду-две евра, али пресуду никада не објаве, иако су на то по закону дужни. Тако милиони грађана никада не сазнају истину, а Пинкови, Информери и њима слични наставе са лажима. То траје већ више од шест година", додао је Ђилас.

Он је рекао да очекује да ће тужилаштво одбити кривичне пријаве, али да их је поднео да би се изборио за то да се пристојност и одговорност врате у јавни простор Србије.

"И од своје борбе нећу одустати без обзира на цену коју ћу платити", додао је Ђилас.

 

Глас јавности / Бета.рс / од 19.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR