Glas Javnosti

ДОМИНИКО ЛЕЂЕРО: "НАТО је извршио тихо свирепо убиство, имам доказе да су САД скривале опасност ефеката осиромашеног уранијума и помоћи ћу Србији"

Politika
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 06.06.2018.

Доменико Леђеро, један од оснивача организације "Војна опсерваторија" у Одељењу италијанске одбране каже да ће уступити Србији документацију о НАТО.

Он тврди и да је НАТО извршио "тихо свирепо убиство" осиромашеним уранијумом, због чега ће, како аже, Србији помоћи и уступити јој сву документацију коју је сакупио.

"Стојим апсолутно на располагању Србији и желим да помогнем да се то и докаже", рекао је за "Вечерње новости" Леђеро, који се годинама бори да докаже истину о последицама коришћења осиромашеног уранијума на здравље војника у светским мисијама.

"Поседујем доказе да су САД саопштиле пре више година НАТО-у каква је опасност по војнике осиромашени уранијум. НАТО је скривао опасност од ефеката осиромашеног уранијума. Зашто су амерички војници на Косову имали специјалну заштиту, а италијански нису?", каже он.

Леђеро објашњава да су италијански војници имали голе руке и чудили су се Американцима зашто су тако опремљени. "Зато што им је било саопштено какве су последице по здравље од таквог оружја", додаје.

Леђеро наводи да се за ефекте и штетна дејства осиромашеног уранијума зна још 1990. године и рата у Ираку, али да се све то скривало.

"Причаћу у Србији, ако ме позову, опширно и детаљно. Поседујем податке о свему. И о ситуацији у Босни где су живели Срби, о томе како су бомбардовни Хаџићи након чега је преминуо већи број становника те општине. Изнећу да је бомбардована српска територија у БиХ, пошто имам утисак да се у Босни то маскира ради одређених интереса", рекао је Леђеро.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR