Glas Javnosti

IZA KULISA SAMITA U SLOVENIJI! Dok Srbi na Kosovu strahuju za budućnost potpredsednik DS-a ćaska sa Aljbinom Kurtijem

Politika
Autor: Glas javnosti

Dok se zvanični Beograd svim silama upinje da pronađe kompromisno rešenje kosovskog problema potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović veče je proveo ugodno ćaskajući sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem koji pre samo 15 dana na sever Kosova poslao jedinice ROSU.

Fotografiju na kojoj se Gavrilović i Kurti smeškaju mnogi tumače kao još jednu od potvrda da ovdašnjoj opoziciji interesi srpskog naroda nisu bitni, i da u borbi za vlast preovlađuje nešto drugo od suštinskih interesa Srbije.

Prvog dana oktobra prilikom smene specijalnih policijskih jedinica na prelazu Brnjak, pripadnici Rosu namerno su oštetili desetak privatnih vozila čiji su vlasnici Srbi. Zbog blokade Jarinja i Brnjaka na prelazu Merdare bila je formirana kolona vozila duga nekoliko kilometara, a na prelaz se čekalo i do 30 sati.

Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja u Sloveniji okupio je šefove država ili vlada država članica Evropske unije i njihove kolege iz regiona Zapadnog Balkana.
 
Među glavnim temama samita je razvoj saradnje EU i Zapadnog Balkana u političkim i bezbednosnim pitanjima od zajedničkog interesa, socio-ekonomski oporavak regiona posle pandemije, sprovođenje Ekonomskog i investicionog plana i jačanje regionalne saradnje.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR