Glas Javnosti

Dodik zahvalio Srbiji na donaciji od milion evra

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas posebnu zahvalnost na donaciji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

„Još jednom su nam nedvosmisleno pokazali da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku, donirajući milion evra za ovogodišnju humanu misiju”, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.


Istakao je da mu je izuzetna čast da kao predsednik Republike bude pokrovitelj aktivnosti koja će dovesti do toga da spasavamo živote, jer svaki život je dragocen i neprocenjiv. „Ponosan sam što je ova humanitarna akcija postala deo našeg društvenog i javnog života i upravo ona na najbolji mogući način govori o nama samima.

„S ljubavlju hrabrim srcima” je obeležje Republike Srpske i humanog pristupa naroda, koji je uvek spreman da pomogne”, naveo je Dodik. Humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima” je odraz ljubavi i solidarnosti Republike Srpske prema svima kojima je pomoć potrebna, napisao je Dodik. „Naša obaveza je da reagujemo i pomognemo svakom čoveku, te da to učinimo bez oklevanja.

Radili smo svaku novu godinu otvorenog srca, uvek s novom temom, ali sabrani oko istog cilja. Kao ni prethodnih godina, nisam oklevao da podržim zahteve stručnjaka kada su mi predočili koliko je važno da osnujemo registar dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija”, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.


Ove godine, kako kaže, olupila nas je humana misija da zajedničkim snagama dođemo do sredstava za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija i u tome smo uspeli. „Tokom ovogodišnje akcije sakupili smo 3.258.852 KM. Hvala svima koji su bili deo ove velike akcije, građanima koji su pozvali humanitarni broj 1411, Vladi Republike Srpske, privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, ljudima iz svih sfera života, pojedincima koji su donirali sredstva i tako dali doprinos ovom okupljanju, koje traje već 14 godina zaredom”, naveo je Dodik.



Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR