Glas Javnosti

DODIK: Bosna je američki poligon za vežbanje

Politika
Autor: Glas javnosti

U okviru BiH nije bilo nikakvog dogovora oko rezolucije o Srebrenici i takva odluka morala je da potekne od predsedništva BiH, podseća predsednik RS Milorad Dodik dodajući da je bošnjačka strana na tome potajno radila.

"Ne samo da su potajno radili, nego su i ilegalno glasali, jer nije bilo stava o tome, a Lagumdžija je ipak glasao", ističe Dodik u razgovoru za televiziju "Hepi".

Predsednik RS kaže da je BiH "vežbalište" za Amerikance i da je u potpunosti podelila društvo.

"Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je reč o pitanju kojim treba da se bavi Savet bezbednosti, a ne Generalna skupština", ističe predsednik Republike Srpske.

Komentarišući rezultat tog glasanja on navodi da je 84 "za" u odnosu na 109 zemalja "protiv" i uzdržanih – minimum.

"Javnost treba da zna da se takva pitanja najčešće donose konsenzusom. U UN postoje četiri nivoa odlučivanja, tek na četvrtom tehničkom nivou je odlučivanje prostom većinom, a oni su rezoluciju stavili upravo na takvo glasanje", ističe predsednik RS.


(Foto: Jutjub)

Rezolucija neće doneti ništa samo će promeniti odnos Republike Srpske prema BiH. 

"Mi ćemo biti u organima BiH ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke", kaže Dodik, podsećajući da će RS do kraja meseca uputiti sporazum o razdruživanju.

Predsednik Republike Srpske dodaje da je Bosna i Hercegovina "ništa" i da se zato i ulaže toliko napora da se napravi "nešto".

"Moramo sačuvati naš identitet i strukturu", ističe.

On dodaje da je 1993. godine Alija Izetbegović podneo prijavu za genocid u Srebrenici, te da tad nije bilo dovoljno dokaza. A onda je ponovljena priča 1995. godine. 

"Jedanaestog jula niko nije poginuo, a oni obeležavaju 11. jula", podvlači Dodik.


Glas javnosti/R02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR