Glas Javnosti

DOBERGARD: Maja Gojković laže i zbog toga smo je TUŽILI!

Politika
Autor: Glas javnosti

Grad Beograd i gradska preduzeća u poslednjih godinu dana dali su pet miliona evra za poslove obezbeđenja firmi “Dobergard”.

Početkom godine ova firma dovedena je u vezu sa aferom pljačke Muzeja primenjenih umetnosti, kada su nestali predmeti vredni 300.000 evra, a nešto ranije i sa pljačkom Muzeja Jugoslavije. Proletos su na njihovu adresu stigle i optužbe da su pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka.

Posle pisanja Glasa, našoj redakciji se obratila kompanija Dobergard doo, odnosno njihov generalni direktor Dušan Đukić, saopštenjem u kome se demantuju optužbe Maje Gojković, potpredsednice Vlade Srbije da je ova firma bila deo kriminalnih grupa. Istovremeno, demantuje se i da su njeni radnici opljačkali Muzej primenjenih umetnosti i Muzej Jugoslavije, i, na kraju da su zaposleni u "Dobergardu" sprečili građane koji su se okupili i poželeli da uđu u gradsku skupštinu i učestvuju u javnoj raspravi o metrou.
 

 

U saopštenju koje je potpisao direktor Dobergarda Dušan Đukić reagujući na tekst portala Glasa javnosti pod naslovom "PRETORIJANCI GORANA VESIĆA: Ovo je DOBRMAN koji je
narodu otkinuo 5.000.000 evra!“ od 21.10.2021. godine, firma sve oštro demantuje iz razloga "što je kompanija DOBERGARD (u čijoj grupaciji danas posluju i DOBERGARD PLUS, PROTECTA GROUP i SPARTA SECURITY) najveća domaća kompanija za usluge obezbeđenja osnovana još 2004. godine, i, navode iza nje nikada niko nije stajao i nikada joj niko ništa nije dao, već su sve u prethodnih 18 godina ostvarili isključivo svojim radom" navodi se na početku.

To što privatni sektor bezbednosti, obezbeđuje javne objekte kroz tenderske postupke, višegodišnja je tendencija ne samo u Republici Srbiji, dok to što smo sprečili nasilni ulazak u Skupštinu grada Beograda dana 12.10.2021. godine i 15.10.2021. godine naša je ugovorna i zakonska obaveza bez ikakvog politizovanja, kako sada tako i u vreme kada su neki drugi ljudi bili naši gradonačelnici i zamenici gradonačelnika, nastavljaju u saopštenju i dodaju:

Sa druge strane, napominjemo i da su zbog javno iznetih optužbi Potpredsednice Vlade RS g. Maje Gojković iz Marta i Aprila 2021. godine, a koje nikada nisu dokazane da smo ikada bili deo kriminalnih grupa i gde oko predmeta Muzeja Primenjene umetnosti protiv naših kompanija i odgovornih lica nikada nije poveo nijedan postupak, od strane naših advokata pokrenuti odgovarajući sudski postupci koji su u toku.

Da li to Dobergard svima smeta samo zbog činjenice da smo svoji, najveća domaća bezbednosna grupacija u Republici Srbiji sa tradicijom od 18 godina, ili zato što u potpunosti osiguravamo svoje klijente i što smo za sve ove godine platili svaku eventualnu odštetu svojim klijentima, ili se jednostavno u Srbji uspeh domaće kompanije ne prašta čak i izvlačenjem iz konteksta da je naša odgajivačnica Dobermana po kojima nosimo naziv osnovana još 1998. godine i da smo i na tom polju ostvarili niz rezultata u zemlji i inostranstvu? - zaključuje se u saopštenju "Dobergarda".

(Glas javnosti)
 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR