Glas Javnosti

ĐILAS RASTURIO AMERIČKOG AMBASADORA: Verovatno ste bili na sastanku sa MLADINE STRANE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, reagovao je danas nakon izjave ambasadora SAD Kristofera Hila da Srbija mora sama izboriti sa svojim unutrašnjim problemima.

On je rekao da, ako je to slučaj, onda osnovna pristojnost nalaže da o tome ne iznosi svoj stav, posebno što se zna, kako kaže, da su njegovi stavovi, "stavovi podrške organizovanoj kriminalnoj grupi na čelu sa Aleksandrom Vučićem".

Ambasador SAD Kristofer Hil rekao je danas da je u svojstvu posmatrača učestvovao na pregovorima vlasti i opozicije, te da su ovakve vrste dijaloga značajne.

Hil je dodao da je svestan da se problemi i neslaganja nastavljaju, ali da međunarodna zajednica ne gleda blagonaklono na bojkot.

U svojoj reakciji, Dragan Đilas je naveo da je Hil, prvog dana posle pokradenih izbora, dao identičnu izjavu kao i Marija Zaharova – da se raduje nastavku saradnje sa režimom.

„Gospodine Hil,

ako već za nešto kažete da je unutrašnja stvar Srbije onda osnovna pristojnost nalaže da o tome ne iznosite svoj stav. Posebno kad znamo da su Vaši stavovi, stavovi podrške organizovanoj kriminalnoj grupi na čelu sa Aleksandrom Vučićem.


(Foto: Jutjub)

Prvog dana posle pokradenih izbora dali ste identičnu izjavu kao i Marija Zaharova – da se radujete nastavku saradnje sa režimom, savetovali ste ljudima koji su se borili za slobodu da idu kući i slave praznike čime ste se jasno svrstali na stranu Aleksandra Vučića. Nismo Vas poslušali. Nastavili smo borbu, a najhrabriji među nama su štrajkovali i glađu nanevši trajnu štetu svom zdravlju.

Posle svega danas iznosite stav da ne gledate blagonaklono na bojkot izbora. Biću kratak i jasan: ne znam po kom osnovu ste uopšte prisustvovali sastanku. Verovatno ste bili tu sa „mladine strane“.

Od američkog ambasadora se očekuje da govori o gušenju slobode i demokratije, nalazima ODIHR-a, činjenici da režim nije ispoštovao ni uvodne napomene izveštaja o političkom konsenzusu i usvajajanju preporuka dovoljno vremena pre izbora. Očekuje se da kažete da ne smeju da se biju lekari i profesori dok dele flajere, da policija mora da uhapsi izvršioce, da medijska haranga protiv proevropskih političara mora da stane, da mora da se dodeli peta frekvencija što režim ne čini već dve godine…


Ako je odluka Sjedinjenih američkih država da to ne govorite jer vam je od demokratije važnije to što Vučić ispunjava sve što je obećao i potpisao oko Kosova, to što Behtel dobija poslove bez tendera, to što siromašna Srbija daje milijarde američkim kompanijama koje će razvijati solarnu energiju i što Vučić sve radi da Rio Tinto počne da vadi litijum, žao nam je zbog toga, ali velika ste sila. Može vam se.

Samo budite onda pošteni bar kao oni koje svakodnevno kritikujete i kažite da vas sloboda i demokratija ne interesuju. Biće nam svima lakše“, naveo je Đilas u svojoj poruci ambasadoru SAD.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR