Glas Javnosti

ĐILAS OPET RASTURIO AMERIČKOG AMBASADORA: Bez imalo stida ukazuje da je bilo manje problema na izborima

Politika
Autor: Glas javnosti

“I ajde što ništa od ovoga nije primetio, ali kako nije video onolikog Milorada Dodika”, pita lider SSP Dragan Đilas reagujući na izjave ambasadora SAD Kristofera Hila.

U saopštenju koje je medijima dostavio SSP, Đilas podseća da je u decembru Hill ćutao o krađi glasova, pritiscima na birače, ogromnom broju glasača sa lažnim prebivalištem.

„Izjavljivao je da se raduje nastavku saradnje sa Aleksandrom Vučićem i poručivao opoziciji da odustane od borbe i da sedi kod kuće. Naredne mesece je potrošio da ubedi deo opozicije da izađe na unapred pokradene ponovljene izbore u Beogradu“, naveo je on.

Kako je dodao, sada, u junu, otišao je korak dalje u podršci organizovanoj kriminalnoj grupi koja je zarobila Srbiju.


Kristofer Hil   (Foto: Jutjub)

„Sada govori da mišljenje posmatrača iz misije ODIHR-a, koji su naveli čitav niz nepravilnosti, nije bitno. Ne pominje da je na beogradske izbore izašlo čak 210.000 birača manje nego u decembru, da nisu učestvovale tri od četiri najveće opozicione stranke, da nijedna od ključnih preporuka ODIHR-a nije primenjena“, kaže Đilas.

Ukazuje na to da bez imalo stida, Hil izgovara, da je bilo manje problema nego u decembru iako su svi videli još veće pritiske, prebijanja opozicionih aktivista i brutalno kršenje zakona od strane Vučićevih medija, čiji su urednici počeli i da tuku novinare.

„Nije čuo ni antievropsku ni antiameričku retoriku Aleksandra Vučića za koga kaže da je pouzdan partner Amerike. I ajde što ništa od ovoga nije primetio, ali kako nije video onolikog Milorada Dodika, stanovnika Laktaša, kako glasa na lokalnim izborima u Beogradu pa izjavljuje da su migracije birača zaustavljene? Čovek glasao u njegovom komšiluku, slikao se, dao izjavu za televizije, a on nema pojma o tome“, konstatuje Đilas.


Kako zaključuje, jedino objašnjenje je da nema televizor u ambasadi.

„Ako je tako, predlažem da se obrati svom prijatelju Vučiću. Njegova stranka za glas poklanja sigurnim i kapilarnim glasovima televizore. Njemu će pokloniti bar pet. On nema pravo glasa u Srbiji, ali njegov sigurni glas, kad god da se oglasi, Vučiću puno vredi“, zaključuej Đilas.

Podsetimo, Hil je u intervjuu Glasa Amerike rekao da kada je reč o izborima u Srbiji, i dalje postoje problemi, ali da su lokalni izbori 2. juna protekli bolje nego parlamentarni u decembru prošle godine.

„Utisak je da postoje neki problemi, ali generalno – ovo je bio mnogo bolji pokušaj nego u decembru. Brojne su reforme i promene koje treba sprovesti, ne samo sada, nego pre narednih izbora, a posebno treba rešiti problem pristupa medijima“, rekao je Hil.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR