Glas Javnosti

ĐINĐIĆEVE REČI O ODBRANI KNINA: 'Ako naša vojska sa 100 MIGOVA ne može da BOMBARDUJE hrvatsku ARTILJERIJU, onda...'

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić, iako tokom devedesetih godina i ratova u bivšoj Jugoslaviji nije bio jedan od glavnih aktera tadašnje političke sene, već će njegova uloga porasti u godinama koje slede, umeo je da iznese svoj stav i po pitanju vojnih akcija naše vojske koja je tada dejstvovala u i oko Knina.

- Nama nije cilj da se borimo za teritorije, za Knin. Ali ako neko bude hteo da osvoji Kninbombardovanjem civila, onda Jugoslavija mora to da spreči i stane u odbranu svog naroda. Ako Amerikanci mogu iz vazduha da intervenišu iako nemaju trupe na zemlji, zašto to ne bismo mogli mi čiji narod ratuje za opstanak. Ako naša vojska to ne može, onda treba postaviti pitanje, kakva je to vojska - rekao je svojevremeno Đinđić u intervuu za jedan nedeljnik.

On je međutim upitao i kakav bi trebalo da bude odnos Srbije sa Kosovom i Albancima.

- Ako naša vojska sa svojih 100 ili 200 migova ne može da izbombarduje hrvatsku artiljeriju koja puca na srpske izbeglice, onda se trebamo pitati šta ćemo da radimo sutra ako Albanija postavi ultimatum za Kosovo. Hoće li i onda Bora Jović da kaže da mi moramo da pregovaramo jer je Albanij suviše jaka da bi smo mogli s njom da ratujemo? - zapitao se Đinđić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR