Glas Javnosti

DINASTIJA VUČIĆ NEMA PRAVO NA PRESTO! Oštra REAKCIJA Vojislava Mihailovića

Politika
Autor: Glas javnosti

Ako je namera predsednika da obnovi Kraljevinu Srbiju, koja je nasilno, nelegalno i protivustavno ukinuta 1945. godine, mi to pozdravljamo, ali nikako ne pristajemo da Vučići zamene dinastiju Karađorđević.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) protestvuje protiv izjave predsednika Srbije da „ukoliko mu neko oduzme život, da će ga naslediti brat, pa zatim sin, ćerka i ostali iz porodice“, jer Srbija ima samo jednu legitimnu dinastiju, a to su Karađorđevići. Vučići nemaju nikakvo pravo da pretenduju na presto, ako Srbija bude monarhija.

„Izjava predsednika Srbije, koju su preneli neki mediji, da u slučaju njegove smrti će ga naslediti brat, a potom sin kada bude punoletan, potvrđuje da Aleksandar Vučić misli da je vladar Srbije, a ne njen predsednik“ – izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

„Ako je namera predsednika da obnovi Kraljevinu Srbiju, koja je nasilno, nelegalno i protivustavno ukinuta 1945. godine, mi to pozdravljamo, ali nikako ne pristajemo da Vučići zamene dinastiju Karađorđević. Karađorđevići su zaslužni za oslobođenje Srbije od petvekovnog ropstva pod Turcima, za vraćanje Kosova i Metohije i Raške oblasti u sastav Srbije, a dinastija Vučić nema apsolutno nikakve zasluge, osim što je odgovorna za kapitulaciju prihvatanjem protivustavnog francusko – nemačkog sporazuma i predaju dela teritorije Srbije u ruke Albancima“ – dodao je Mihailović.

Aleksandar Vučić je , kako prenose provladini mediji u razgovoru sa saradnicima rekao- Ako mene ubiju, iza mene ostaje moj brat Andrej. Ako ubiju moga brata, ostaje moj sin Danilo. Ako ubiju moga sina, ostaje moja ćerka Milica. Ako ubiju i nju, moju ćerku, ostaje moj sin Vukan… I grobovi naši boriće se protiv ustaša!

Glas javnosti/D01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR