Glas Javnosti

Ђилас: Направићи странку, али фокус сада борба против власти

Politika
Autor: Глас јавности / од 26.11.2018.

Избори нису одраз расположења грађана према опозицији, и опозиција нема где да понуди решења јер је за њу медијски простор готово затворен, рекао је Ђилас. За пребијање Борка Стефановића одговоран је Вучић због свега што говори.

"Његова је одговорност због свега што говори, степен криминализације друштва је огроман, и ова три човека (која су напала Стефановића) нису то спонтано урадили, већ су били организовани да ту чекају, и ми хоћемо да видимо ко су ти људи", казао је он.

Вучић пребијање јесте осудио исте вечери, али то ће свако да осуди, оцењује Ђилас и додаје да он јесте крив због онога што говори, мржње и агресије коју шири према људима који другачије мисле.

Након напада у Крушевцу, нападачи јесу ухапшени, али остаје велики страх на локалу, каже Ђилас. "Нема Крушевац три локална криминалца, већ десетине, двојица јесу ухапшена, али се остали шетају, и људи се тамо сада боје".

Он је додао да су "људи у невиђеном страху" и у другим градовима.

Вучић константно креира "слику земље која је лаж, стално говори неистине, било коју област да узмете", додао је.

"У оваквој ситуацији страха, крађе гласова избори нису одраз расположења грађана према опозицији... Ми дајемо конкретна решења, али питање је ко може да их чује. Око 50 одсто Србије нема интернет... Где да понудимо решења, они имају пет националних телевизија и причају шта хоће", рекао је.

Ђилас је навео да када би људи могли да чују опозицију и идеје које имају подршка би била већа, али је истакао и да она ни данас није мала.

"Све више људи нам прилази, и то нараста као велика грудва снега која ће на крају победити", казао је.

Говорећи о недавним локалним изборима у три општине, он је објаснио да иуборе у Лучанима СзС није бојкотовао јер су ти избори расписани у законском року.

Говорећи о бившим функцкионерима који су прешли у владајуће странке, он је рекао да то јесте њихова кривица.

"Данас кад видимо ко је све из опозиционих странака на главним местима на локалу и у институцијама, јесте, ми смо криви што смо прихватали такве људе.. и треба да се извинимо грађана... али они данас више нису овде, они су данас у СНС", рекао је он.

Ђилас је казао и да у Савезу за Србију ствари добро функционишу, и коначно су људи прихватили да се у тој групу странака налазе и странке деснице и левице заједно и да је и то једно од могућих решења.

Ђилас је рекао да је и статутом СзС предвиђено да он у неком разумном року направи своју организацију унутар савеза, и да јесте да изгледа "мало препотентно да се у том савезу налази десет организација и Драган Ђилас", али, како је објаснио, сада фокус није на томе.

"Направићу (организацију), биће, али у овом тренутку питање је и фокус како да се ова власт заустави", додао је.

Он је оценио и да се опозиција "доста укрупнила", и да су остали још грађански блок 381 и СДС, са којима се заједно појављују и сарађују.

"Верујем да ће доћи до укрупњавања. Јос и ДСС треба да се изјасни, само је питање до којег броја људи ћемо доћи. То је тежак посао, много изазова, много ситуација.. биће још проблема, али сигуран сам да ћемо победити", казао је.

Српски и косовски режим хране један другог
Српски и косовски режим хране један другог, оцењује Ђилас.

Имамо и међународну заједницу у свему томе са својим обећањима, с једне и друге стране су људе који су учествовали у ратним злочинима или хушкали на њих, каже он и додаје да спор неће моћи тако да се реши, већ да дијалогом мора да се изађе из круга мржње два народа једног према другом.

Говорећи о таксама уведеним на робу из Србије, он је оценио да ако се иде ка ексалацији сукоба - онда идемо ка разграничењу. "Јер ако вам Вучић казе да се тиме више не бави, знајте да се тиме бави сигурно".

Ђилас је оценио и да се прво треба усресредити на људе јер њима треба помоћ.

"За мене је Милошевић био зло, као што је данас Вучић зло, уопште не бих мерио ко је веће а ко мање", казао је и додао да је један уназадио земљу, док други од ње данас прави колонију, распродајући земљу.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR