Glas Javnosti

DESNIČARI BLOKIRALI SAOBRAĆAJ : Ispred Vlade Srbije sastali se članovi opozicije

Politika
Autor: Glas javnosti

Pristalice stranaka koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom blokirale su na sat vremena saobraćaj ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu, pa su se razišli. Na protestu su tražili odbacivanje evropskog predloga za Kosovo, ostavku predsednika Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji.

Učesnici skupa nosili su transparente „Srbija pamti“, „Vučiću ostavka“, „Ne kapitulaciji“ i „Nikad NATO“.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je agenciji Beta uoči početka skupa da će slične „blokade upozorenja“ danas biti ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu i ispred gradskih uprava u Nišu, Kruševcu, Čačku, Loznici i Šapcu.

„Ideja je da ovo bude početak protesta upozorenja koji će biti održani u narednom periodu“, kazao je lider Dveri i dodao da su ranije danas protestni skupovi održani u Vrbasu, Lazarevcu i Aranđelovcu.

Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije ranije su najavili da će tim skupovima obeležiti i 24. godišnjicu početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Protest i u Zrenjaninu

Sa srpskim zastavama i transparentima „Kosovo je Srbija“ i „Ne prodajem veru za večeru“, predstavnici državotvorne opozicije u Zrenjaninu izrazili su  nezadovoljstvo okupljanjem na gradskom trgu zbog činjenice da se oko Kosova uopšte pregovara.

Oni su podsetili da je na današnji dan, pre 24 godine, organizacija NATO izvršila agresiju na Srbiju i posle 78 dana bombardovanja, gde je stradalo nekoliko hiljada nedužnih ljudi, civila i dece, usledio Kumanovski sporazum.

„Tim Kumanovskim sporazumom stupila je na snagu Razolucija 1244, a koja je i danas važeća, Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije. Pitamo se svi ovde okupljeni u Zrenjaninu, zbog čega naša vlast na čelu sa predsednikom ne poštuje međunarodno pravo a istovremeno krši i Ustav. Svu odgovornost snosi Aleksandar Vučić i kao narodni poslanik ga pozivam da podnese ostavku i raspiše izbore na svim nivoima“, naveo je narodni poslanik iz redova Nove DSS Zoran Sandić.

Glas javnosti/ N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR