Glas Javnosti

DEO OPOZICIJE NAPUSTIO SKUPŠTINU : Brnabić spomenula strane službe

Politika
Autor: Glas javnosti

Skupština Srbije nastavila je raspravu o Vladinom Izveštaju o bezbednosnoj situaciji posle masovnih ubistava u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca, ali bez poslanika Demokratske stranke i Zajedno-Moramo koji su odlučili da više ne prisustvuju sednici.

Rasprava o Izveštaju, koji je obrazložila premijerka Ana Brnabić, počela je u četvrtak posle podne.

Na dnevnom redu sednice je i izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra prošle do kraja marta ove godine, s posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici će razmatrati i predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava, utvrđivanja propusta u obavljanju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih i predlaganja mera, koji je podneo poslanik Radomir Lazović.

Na dnevnom redu je i predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Orlić je u toku rasprave reagovao na to što su poslanici DS-a i Moramo-Zajedno napustili sednicu.

"Toliko o poštovanju, odnosu prema temi, nekim zahtevima bez kojih da se živi ne može", kazao je Orlić.

"Mi ne želimo više da učestvujemo u tome, mi ćemo napustiti zasedanje, pridružićemo se građanima na protestu u 18 sati“, objasnio je lider DS Zoran Lutovac razloge napuštanja današnje sednice.

Kako je rekao, kada se ispune zahtevi „koji se tiču i personalne i institucionalne odgovornosti“ nastaviće da razgovaraju o tome „kako urediti društvo“.

Glas javnosti/F03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR