Glas Javnosti

DARKO GLIŠIĆ: Novi pokušaj krađe dva šabačka diktatora!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas, povodom najave GIK-a u Šapcu da bi glasanje na više mesta moglo još jednom biti ponovljeno, da je na delu novi besramni pokušaj krađe "šabačkih diktatora" Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.

Glišić je za Tanjug rekao da je izborni proces bio u potpunoj kontroli Petrovića i Zelenovića, navodeći da nema dileme da svaku odgovornost za eventualnu neregularnost snose njih dvojica koji su, kako kaže, instruirali svoje članove odbora kako da se ponašaju.

 
"Postoje elementi da se izbori ponove na dva biračka mesta, jer su se njihovi ljudi trpajući listiće u kutije, zabrojali, pa se pojavio višak. Sasvim je sigurno da će glasanje tu da se obnovi, ali je nemoguće da se ponovi na svim biračkim mestima", rekao je Glišić.

Glišić satra da se Petrović i Zelenović  "igraju sa svojim sugrađanima, njihovim novcem i poverenjem" kao i da im je cilj da ostanu još jedan dan na vlasti.

Sasvim je sigurno da će se SNS žaliti Upravnom sudu", poručio je on.

Glišić se osvrnuo na izborne uslove u Šapcu, rekavši da su SNS kao najveću stranku, ali i najveću odborničku grupu u aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta isključili iz izbornog procesa.

"Mi nismo imali nijednog predsednika i zamenika predsednika biračkog odbora, niti smo imali bilo kakav dodir sa izbornim materijalom. Nama su izbacivali ljude sa biračkih mesta koji su bili članovi biračkog odbora, ograničavali su nam kretanje i tražili da se sklonimo sa biračkih mesta, odnosno sa glasanja nepokretnih lica u njihovim domovima", naveo je on i dodaje da su jedini pritisci bili sa "njihove strane". 

"Bilo je najava da će nam sipati svašta u kafu, vodu. . . Mi smo naše članove obavestili da ponesu svoje flašice, pa im nisu dozvoljavali da ih unesu", rekao je Glišić.

"Volja građana Šapca u najgorim mogućim uslovima koje su te vajne demokrate, a šabački diktatori organizovali, je nedvosmislena, da njih više ne žele. Tu nema dileme, mogu da se ponavljaju izbori i narednih godinu dana. biće sve ubedljivije u korist SNS", poručio je Glišić i dodao da SNS ima čak 15 mandata više od Zelenovića.

 Na pitanje da li očekuje da se predstavnica EU Tanja Fajon oglasi povodom izbornih uslova u Šapcu, Glišić je kazao da ne očekuje ništa od žene koja je zlonamerna prema Srbiji.

"Sva sreća nju za ozbiljno ne uzimaju ni u Sloveniji. Ona je iz samo lične mržnje prema uspehu i razvoju Srbije u poslednjih nekoliko godina stala na stranu onih koji bi da Srbiju vrate u ono vreme kada smo bili pred ekonomskim krahom, a dvoje, troje se bogatili", ocenio je Glišić.

Gradska izborna komisija u Šapcu donela je odluku o ponavljanju glasanja na biračkom mestu u Ševaricama, a kažu da ima još 20-tak prigovora o kojima će Komisija tek odlučivati, pa nije isključeno novo ponavljanje glasanja na još nekim biračkim mestima.

Na primedbe da GIK nije, u skladu sa zakonom, u roku od 24 sata od zatvaranja biračkih mesta proglasio preliminarne rezultate, kažu da oni ne mogu da se proglase ako se makar na pet mesta ponavljaju izbori.

(Glas javnosti/Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR