Glas Javnosti

DANAS SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Među temama RAT U UKRAJINI i održavanje IZBORA NA KIM

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na sednici Saveta biti reči o svim efektima rata u Ukrajini i svemu što se zbiva u Evropi i svetu kao i da će odgovoriti i Prištini i Crnoj Gori povodom zabrane i ograničavanja glasanja na srpskim izborima.

Danas u 12 sati počinje sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na kojoj će se razgovarati o aktulenim temama u vezi sa ratom u Ukrajini, ali i dešavanjima na Kosovu i Metohiji u vezi sa izborima.

Vučić je još juče najvio da će na sednici Saveta biti reči o svim efektima rata u Ukrajini i svemu što se zbiva u Evropi i svetu kao i da će odgovoriti i Prištini i Crnoj Gori povodom zabrane i ograničavanja glasanja na srpskim izborima.

Članovi Saveta su predsednik Republike, predsednik Vlade, ministri odbrane, unutrašnjih poslova i pravde, načelnik Generalštaba Vojske Srbije i direktori službi bezbednosti.

KiM je bila jedna od tema jučerašnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Porfirijem.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković juče je najavio da će zvanični stav Republike Srbije i njenih državnih organa povodom novonastale situacije oko održavanja izbora na Kosovu biti saopšten posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kada će biti odlučeno o narednim ključnim i presudnim koracima i odlukama države Srbije.

Premijer Kosova Aljbin Kurti sinoć je izjavio da Vlada tzv. Kosova ne želi da uskrati biračko pravo građanima Srbije na Kosovu, ali prema njegovim rečima, ne može da postupa suprotno zakonima i Ustavu.

- Mediji su preneli da će među temama biti odbijanja Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, preko pretnji sankcijama Srbiji i odnosa prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište do analize svih dešavanja, a posebno imajući u vidu krizu sa snabdevanjem osnovnim životnim namirnicama u Evropi - navodi se.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR