Glas Javnosti

DAN D ZA SRBIJU - GLASANJE O SREBRENICI: Opasne posledice - nametanje etikete genocidnog naroda, ukidanje Srpske, ratna odšteta...

Politika
Autor: Glas javnosti

Osvanuo je dan D za Srbiju, u kom se u Njujorku bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas glasa za usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, čije bi usvajanje imalo opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

Predsednik Srbije Alekksandar Vučić, govoreći juče u sedištu UN na panel-diskusiji "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti", na kojoj su žrtve rata u BiH iznele svoja potresna svedočenja, zahvalio im se što su došli da govore o strahotama koje su preživeli.

- Samo smo želeli da pokažemo svim državama članicama i predstavnicima njihovih delegacija da istina nije jednostrana i da nikada nije bila. Nikad nismo ćutali o strašnim događajima u Srebrenici. Hapsili smo i izručivali smo svakoga ko je pojedinačno bio odgovoran za užasne zločine koji su se dogodili u Srebrenici. Čuli ste ove ljude, svako od njih se osvrnuo na tu rezoluciju. To nisu političari kao mi, već obični ljudi i svi će se osećati veoma loše ako vi donesete ovu rezoluciju - rekao je Vučić.


(Foto: Jutjub)

Upitao je šta će biti rezultat ako se podnese ta rezolucija.

- Imaćete oduševljenje na jednoj strani, a na drugoj tugu, prezir, bes i ogorčenost. Je l to cilj?! Da li će ova rezolucija da ujedini ljude u Bosni i regionu? Neće, ni najmanje. Zašto onda ovo radite? Da li će da obezbedi mir u godinama koje dolaze? Svi znate da je odgovor negativan - poručio je Vučić upitavši koja je prava svrha rezolucije.

- Pozivam vas sve da ne glasate za ovu rezoluciju i da se stvore uslovi za inkluzivnost, za dijalog i samo jedna takozvana birokratska vest. Naš stalni predstavnik ovde je želeo da razgovara sa Nemcima kao glavnim tvorcima ove rezolucije, da vidimo da li možemo nešto zajedno da uradimo: A znate li kakav odgovor je dobio? Citiram: "Suocicete se sa rezolucijom, na nacin na koji vam mi budemo dali". Znam, mi smo previše mali, ali evropske vrednosti ce uvek znaciti da svi treba da budemo ukljuceni u proces tako važnih odluka.


- Ponosan sam na cinjenicu da smo uvek bili slobodarski narod i da smo uvek placali najvecu cenu za slobodu svog naroda. Još jednom vas molim da razmotrite svoje odluke, jer ce to imati uticaj ne samo na region iz kog ja dolazim, vec na ceo svet - zakljucio je predsednik Srbije i zahvalio se još jednom žrtvama rata u Bosni, koje su došle da svedoce o strahotama koje su proživele.

- Najmanje što mogu da kažem jeste da nećemo ćutati, borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti - poručio je na kraju predsednik Vučić.. 

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR