Glas Javnosti

DAČIĆ: 'Zahtev za IZRUČENJE RADETE I JOJIĆA je želja da se PONIZI SRBIJA, Haški sud se meša u unutrašnje političke odnose'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je večeras da je zahtev za izručenjem Radete i Jojića „želja da se ponizi Srbija“ i da je krajnje licemerno reći da Srbija ne sarađuje sa Haškim tribunalom posle "toliko isporučenih ljudi i presuda".

On je za TV Pink rekao da se ta ocena bazira na zahtevu za izručenje onih koji se terete za nepoštovanje suda, što ne potpada pod ratne zločine.

Dačić je upitao „kada ćemo da doživimo da čujemo ko je kriv za srpske žrtve“ i kritikovao ocenu da je Mladić „simbol globalne nekažnjivosti“, pomenuvši da nije suđeno Jozefu Mengeleu i Anti Paveliću.

On je rekao da je istina da je posleratna Nemačka denacifikovana, ali je naglasio da je za milione žrtava odgovaralo svega nekoliko desetina hiljada ljudi.

 

Dačić je rekao da je zahtev za izručenjem Radete i Jojića „želja da se ponizi Srbija“.

-Nadali su se da će izazvati sukob između Šešelja i Vučića što znači da se Haški sud meša u unutrašnje političke odnose, izjavio je Dačić.

Predsednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Karmel Ađius izjavio je pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija da Srbija ne sarađuje sa sudom u Hagu.

 

Na sednici na kojoj Ađijus i glavni tužilac Mehanizma Serž Bramerc podnose izveštaj Savetu bezbednosti, predsednik suda je rekao da Srbija odbija da postupi po obavezujućem nalogu za izručenje bivših poslanika Srpske radikalne stranke, Petra Jojića i Vjerice Radete

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR