Glas Javnosti

Dačić: Srbi će u drugom krugu izbora za predsednika Crne Gore biti odlučujući faktor

Politika
Autor: Glas javnosti

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je večeras Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, iako Mandić nije ušao u drugi krug.

"Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor. Želim da čestitam Andriji Mandiću na ostvarenim rezultatima u ovako specifičnim uslovima", rekao je Dačić u emisiji Hit tvit prenosi beta.rs.

Po konačnim preliminarnim procenama rezultata danas održanih predsedničkih izbora, u drugi krug su ušli kandidati Demokratske partje socijalista Milo Đukanović (35,4 odsto) i Pokreta Evropa sad Jakov Milatović (29,2 odsto), a lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić osvojo je 19 odsto glasova.

Dačić je govoreći o izborima u Crnoj Gori izrazio zadovoljstvo "što su srpske stranke dobile značajan broj glasova".

Osvrnuvši se na jučerašnji sastanak u Ohridu predsednika Srbije Aleksandra Vučić i premijera Kosova Aljbina Kurtija, na kojem je postignut dogovor o primeni sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, Dačić je rekao da je sve urađeno u skladu sa državnom politikom.

"Postojala je opasnost da se Srbija optuži za krah dijaloga. Sada kada se podvuče crta, ne postoji ni jedan razlog da ne kažemo da smo uspeli da zaštitimo nacionane i državne interese mudrom i državničkom politikom Aleksandra Vučića", rekao je Dačić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR