Glas Javnosti

DAČIĆ SA ESKOBAROM : Američki izaslanik izrazio razumevanje za stavove Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je strateško opredeljenje Republike Srbije unapređenje saradnje sa SAD, u oblastima od obostranog značaja, u cilju ostvarivanja stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Sagovornici su izrazili obostrani interes za nastavak pozitivne dinamike razvoja ukupnih bilateralnih odnosa i dodatnog intenziviranja političkog dijaloga, odnosno organizovanja uzajamnih poseta zvaničnika naše dve zemlje.


Ovom prilikom sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji piše Telegraf

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić preneo je svoju zabrinutost zbog činjenice da devet godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma nije došlo do implementacije obaveza koje je Priština preuzela, naročito u pogledu formiranja Zajednice srpskih opština.

Gabrijel Eskobar je izrazio razumevanje za stavove Republike Srbije i obećao da će američka strana uložiti dodatne napore u okviru podrške za iznalaženje rešenja aktuelne situacije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR